Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Torsketunger

Sprøstekte torsketunger

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g torsketunger
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl griljermel
  • 2 dl frityrolje eller annen nøytral olje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Torsketunger er en delikatesse som bare er å få tak i løpet av skreisesongen fra januar til april. Dette er en veldig vanlig måte å servere dem på – panerte og sprøstekte som forrett eller koserett, med en god hjemmelaget remulade og litt sitron.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g torsketunger
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl griljermel
  • 2 dl frityrolje eller annen nøytral olje

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server rykende varme torsketunger med sitronbåter og remulade. Om du vil servere torsketunger som full middag, så ha gjerne kokte poteter og revne gulrøtter ved siden av.

Har du tørt brød? Da kan du lage hjemmelaget griljermel selv.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 22.05.2024 23:22:50