Ingredienser

  • 400 g torsketunger
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl griljermel
  • 2 dl olje
  • 1 stk. sitron
Del

Sprøstekte torsketunger

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Torsketunger er en delikatesse som bare er å få tak i løpet av skreisesongen fra januar til april. Dette er en veldig vanlig måte å servere dem på – panerte og sprøstekte som forrett eller koserett, med en god hjemmelaget remulade og litt sitron.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g torsketunger
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl griljermel
  • 2 dl olje
  • 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Skyll og tørk torsketungene.
  2. Bland hvetemel, salt, pepper og kajennepepper i en dyp tallerken, visp sammen egg i en annen dyp tallerken og ha griljermel i en siste tallerken.
  3. Vend torsketungene først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Legg dem over på et fat til alle er ferdige.
  4. Varm olje i en kjele og stek torsketungene til de er gyllenbrune på begge sider. Legg dem over på litt tørkepapir for å renne av seg.

Server rykende varme torsketunger med sitronbåter og remulade. Om du vil servere torsketunger som full middag, så ha gjerne kokte poteter og revne gulrøtter ved siden av.

Har du tørt brød? Da kan du lage hjemmelaget griljermel selv.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant