Helstekt kylling med byggrynsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En stor helstekt kylling er perfekt til både en helt spesiell hverdag eller en liten, enkel fest. Kyllingen blir ekstra saftig og smakfull om du pensler den med smør i løpet av steketiden. Vi serverer en deilig, varm byggrynssalat til.

Ingredienser

6
Porsjoner
  • 1 stk kylling (ca. 1500 g)
  • 1 stk løk
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts paprikapulver

Varm byggrynsalat:

  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 300 g byggryn (perlebygg)
  • 6 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 500 g gresskar , ev. søtpotet
  • revet skall og saft av 1 stk sitron
  • 200 g frisk spinat
  • 150 g fetaost
  • 100 g hakkede pistasjnøtter

Slik gjør du

  1. Skyll kyllingen godt, spesielt inne i hulrommet. Tørk godt med tørkepapir.
  2. Del løk i båter fyll hulrommet på kyllingen med løkbiter og hvitløk. Knyt sammen lårene med litt hyssing.
  3. Smelt smør og bland inn salt, pepper og paprikapulver. Pensle kyllingen godt med blandingen.
  4. Plasser kyllingen i en ildfast form.
  5. Sett formen langt nede i stekeovnen på 180 °C i ca. 1 time og 15 minutter, eller til kraften er klar når du stikker i kjøttet med en skarp kniv. Bruker du steketermometer, så stikk det inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet og stek kyllingen til termometeret viser 68 ˚C. Pensle kyllingen med smørblandingen flere ganger under steketiden.
  6. Finhakk løk og hvitløk. Varm en sauteringspanne eller dyp stekepanne med litt olje og fres løk og hvitløk myk og blank.
  7. Skyll byggryn i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Ha byggrynene i pannen og fres dem med løken i et par minutter. Tilsett kyllingbuljong og kok opp. Senk varmen, sett på lokk og la byggrynene koke i 15-20 minutter, til de er møre men fortsatt har litt tyggemotstand.
  8. Skrell og kutt gresskar i jevnstore terninger (ca. 2x2 cm). Varm litt av oljen i en stekepanne og stek gresskarbitene til de er gylne og myke, ca. 15 minutter.
  9. Vend gresskarbitene inn i de kokte byggrynene sammen med spinat, revet skall og saft av sitron og resten av olivenoljen. Smak til med salt og pepper.
  10. Smuldre fetaost med fingrene og dryss over byggrynsalaten sammen med hakkede pistasjenøtter.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.