Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakte rotgrønnsaker

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. pastinakk
  • 3 stk. sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 2 ss pistasjnøtter
  • 1 ss frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 304 kcal
Fett 11 g
Protein 11 g
Karbohydrater 19 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ovnsbakte rotgrønnsaker er godt til mange forskjellige retter. Her har vi laget rotgrønnsakene på samme måte som hasselbackpotet - skåret nesten helt igjennom, penslet med smør og stekt i ovnen. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. pastinakk
  • 3 stk. sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 2 ss pistasjnøtter
  • 1 ss frisk persille

Slik gjør du

  1. Skrell pastinakk, sellerirot og gulrot. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.

Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.

  1. Sett grønnsakene i en smurt ildfast form, pensle med smør og krydre med salt og pepper. 
  2. Finhakk pistasjnøtter og dryss over rotgrønnsakene. 
  3. Sett grønnsakene midt i ovnen på 225 °C og stek i ca. 30 minutter, til de har fått en gyllen overflate. Steketiden kan variere noe med størrelsen på grønnsakene.
  4. Server med finhakket persille. 

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11612, server:MP-PRD-WEB14 19.09.2024 07:25:36