Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakte rotgrønnsaker

Ingredienser

  • 4 stk. pastinakk
  • 3 stk. sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 2 ss pistasjnøtter
  • 1 ss frisk persille
Del

Ovnsbakte rotgrønnsaker

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ovnsbakte rotgrønnsaker er godt til mange forskjellige retter. Her har vi laget rotgrønnsakene på samme måte som hasselbackpotet - skåret nesten helt igjennom, penslet med smør og stekt i ovnen. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 stk. pastinakk
  • 3 stk. sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 2 ss pistasjnøtter
  • 1 ss frisk persille

Slik gjør du

  1. Skrell pastinakk, sellerirot og gulrot. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.

Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.

  1. Sett grønnsakene i en smurt ildfast form, pensle med smør og krydre med salt og pepper. 
  2. Finhakk pistasjnøtter og dryss over rotgrønnsakene. 
  3. Sett grønnsakene midt i ovnen på 225 °C og stek i ca. 30 minutter, til de har fått en gyllen overflate. Steketiden kan variere noe med størrelsen på grønnsakene.
  4. Server med finhakket persille. 

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB15 31.03.2023 09:14:13