Crispy reinsdyrskav med tyttebærhoisin
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her får du oppskriften på en "crispy duck", minus "duck" - pluss rein, altså kinesiske pannekaker fylt med saftig og mørt reinsdyrskav, friske grønnsaker og en deilig tyttebærhoisin.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g reinsdyrskav , eventuelt suovas -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss smør eller margarin til steking
Tyttebærhoisin:
-
2 båter hvitløk -
1 stk. grønn chili -
1 ss nøytral olje til steking -
1 dl frosne tyttebær , eventuelt ferske -
1,5 dl hoisinsaus -
2 ss soyasaus -
1 ss sesamolje (kan sløyfes) -
1 stk. saft av ca. lime -
1 ts revet frisk ingefær
Snarsyltet gulrot:
-
2 stk. gulrot -
1 dl vann -
0,5 dl sukker -
0,25 dl eplecidereddik eller riseddik
Til servering:
-
1 stk. agurk -
2 stk. vårløk -
12 stk. kinesiske pannekaker -
0,5 potte frisk koriander -
2 ss sesamfrø -
1 stk. lime i båter
Slik gjør du
- Skrell hvitløk og ingefær. Rens chili, og kutt den fint.
- Fres chili og revet hvitløk i en liten kjele med olje. Ha i frosne tyttebær, og fres til bærene faller litt sammen. Ha i hoisinsaus, soyasaus og sesamolje. La det småkoke litt på svak varme. Kjør sausen med stavmikser til den er jevn og fin - dette er ikke noe du nødvendigvis må gjøre. Men gir altså en jevnere saus.
- Ha i saft av lime, revet ingefær og eventuelt litt vann om sausen er veldig tykk. Smak eventuelt til med sukker eller honning om sausen er litt bitter.
- Rens gulrot og skjær den i tynne strimler - bruk gjerne et juliennejern, det letter jobben. Kok opp en lake av sukker, eplecidereddik/riseddik og vann. Når sukkeret har smeltet, trekk kjelen til side, legg i de strimlede gulrøttene og avkjøl.
- Kutt agurk i tynne staver, vårløk i strimler.
- Fres reinsdyrskav i en varm stekepanne med smør eller margarin i flere omganger. Når alt kjøttet er stekt ha det tilbake i stekepannen og klem over litt honning. Krydre med salt og pepper. Les gjerne mer om hvordan steke reinsdyrskav.
- Damp eller varm kinesiske pannekaker etter anvisning på pakken. Bruk en bambuskurv om du har - og husk å legg et ark baklepapir nedi kurven før du legger pannekakene i.
- Anrett pannekakene med tyttebærhoisin, reinsdyrskav, friske grønnsaker og topp med korainder og litt sesamfrø. Server gjerne lime og noen tyttebær ved siden av.