Plommesyltetøy

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Hjemmelaget plommesyltetøy av selvplukkede, søte plommer er raskt å lage, smaker vidunderlig og lokker fram minner om sommer og høst langt inn i vinteren

Ingredienser

  • 1 kg plomme
  • ca. 1 dl vann om nødvendig
  • 500 g syltesukker

Slik gjør du

  1. Del plommene i to og fjern steinene. Ha plommene i en kjele og kok opp. Tilsett litt vann om nødvendig. 
  2. La plommene koke på lav varme til de er helt myke (tiden varierer med plommesort).
  3. Tilsett sukker litt etter litt mens du rører hele tiden. Kok opp, senk temperaturen og la syltetøyet koke til det tykner.
  4. Hell syltetøyet på varme, rene og tørre glass og skru på lokk med en gang.
Syltesukker kan byttes ut med samme mengde vanlig hvitt sukker tilsatt syltepulver. Mengden syltepulver etter anvisning på pakken.

Syltetøyet er holdbart i minst 6 måneder. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.