Eltefri pizza med reinsdyrskav, granateple og spinat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne pizzaen krever litt planlegging, men lite arbeid. Deigen lager du kvelden før pizzaen skal på bordet. Resultatet: En utrolig sprø og god pizzabunn som toppes med smakfullt reinsdyrkjøtt, syrlig granateple og frisk spinat. Nam!

Ingredienser

4
Porsjoner

Pizzafyll:

  • 250 g reinsdyrskav
  • 2 stk mozzarella
  • 1 stk rødløk
  • 12 stk granateple
  • 60 g babyspinat

Eltefri pizzadeig:

  • 500 g hvetemel
  • 14 ts tørrgjær
  • 112 ts salt
  • 312 dl vann

Hvit pizzasaus:

  • 112 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 12 stk finhakket rød chili
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 112 ts frisk timian
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Lag pizzadeig dagen før du skal bruke den. Bland det tørre sammen i en bolle, og rør inn vann. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete. Dekk bakebollen med lokk eller plast, og la deigen heve i romtemperatur i ca. 18 timer.

2. Legg et ark med bakepapir på benken, strø på litt mel og hvelv deigen på papiret. Del deigen i 4 emner. Bruk en slikkepott eller litt mel på fingrene og brett alle fire sidene av deigen inn mot midten.  Dryss over litt mer mel om deigen føles klissete. Snu emnene slik at de ligger med bretten ned oppå det melete bakepapiret. Legg litt plastfolie over emnene eller dekk dem med bakebollen. La dem etterheve i minst 1 time.

3. Bland sammen crème fraîche, chili, hvitløk, olivenolje og timian til pizzasausen. Smak til med salt og pepper. La gjerne sausen trekke smak en time før du bruker den.

4. Sett stekeovn på 250 °C eller mer, ca. 20-30 minutter før pizzadeigen er klar til å bakes ut.

Det beste resultatet får du ved å bruke en pizzastein. Sett da pizzasteinen inn i kald ovn, slik at den ikke sprekker.

5. Bryt mozzarellaost i biter, skjær rødløk i ringer, ta ut granateplekjerner og vask spinat.

6. Ha mel på hendene, og bruk dem til å strekke deigen til en sirkel. La deigen hvile over håndbakene samtidig som du roterer deigen rundt. Legg deigen direkte på den varme pizzasteinen (med litt mel) eller på et bakepapirkledd stekebrett. Forstek pizzabunnen i 2 minutter.

Skal du ha gjester, kan du forsteke alle bunnene og deretter be gjestene lage sin egen pizza med det fyllet de liker best.

7. Smør pizzasaus på den forstekte pizzabunnen. Legg raskt på reinsdyrskav, mozzarella, rødløk og granateple og sett pizzaen tilbake i stekeovnen. Stek pizzaen i ca. 5 minutter, eller til den er gyllen og osten har smeltet.

8. Topp pizzaen med frisk spinat rett før servering.

Du kan også bruke suovas, røkt reinsdyrskav, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.