Eltefri pizza med reinsdyrskav, granateple og spinat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne pizzaen krever litt planlegging, men lite arbeid. Deigen lager du kvelden før pizzaen skal på bordet. Resultatet: En utrolig sprø og god pizzabunn som toppes med smakfullt reinsdyrkjøtt, syrlig granateple og frisk spinat. Nam!

Ingredienser

4
Porsjoner

Pizzafyll:

  • 250 g reinsdyrskav
  • 2 stk mozzarella
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk granateple
  • 1 pakke babyspinat (á 60 g)

Eltefri pizzadeig:

  • 500 g hvetemel
  • ¼ ts tørrgjær
  • ts salt
  • dl vann

Hvit pizzasaus:

  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 båt revet hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk timian

Slik gjør du

  1. Lag pizzadeig dagen før du skal bruke den. Bland det tørre sammen i en bolle, og rør inn vann. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete. Dekk bakebollen med lokk eller plast, og la deigen heve i romtemperatur i ca. 18 timer.
  2. Legg et ark med bakepapir på benken, strø på litt mel og hvelv deigen på papiret. Bruk en slikkepott eller litt mel på fingrene og brett alle fire sidene av deigen inn mot midten. Dryss over litt mer mel om deigen føles klissete. Snu emnet slik at det ligger med bretten ned oppå det melete bakepapiret. Legg litt plastfolie over eller dekk deigen med bakebollen. La den etterheve i minst 1 time.
  3. Bland sammen crème fraîche, chili, hvitløk og timian til pizzasausen. Smak til med salt og pepper. La gjerne sausen trekke smak en time før du bruker den.
  4. Sett stekeovn på 250 °C eller mer, ca. 20-30 minutter før pizzadeigen er klar til å bakes ut. 
    Det beste resultatet får du ved å bruke en pizzastein. Sett da pizzasteinen inn i kald ovn, slik at den ikke sprekker.
  5. Bryt mozzarellaost i biter, skjær rødløk i ringer, ta ut granateplekjerner og vask spinat.
  6. Del deigen i 2-4 emner, alt etter hvor store du ønsker pizzaene. Ha mel på hendene, og bruk dem til å strekke emnene til sirkler. La deigen hvile over håndbakene samtidig som du roterer deigen rundt. Legg deigen direkte på den varme pizzasteinen (med litt mel) eller på et bakepapirkledd stekebrett. Forstek pizzabunnene i 2 minutter. 
    Skal du ha gjester, kan du forsteke alle bunnene og deretter be gjestene lage sin egen pizza med det fyllet de liker best.
  7. Smør pizzasaus på forstekt pizzabunn. Legg raskt på reinsdyrskav, mozzarella og rødløk, og sett pizzaen tilbake i stekeovnen. Stek pizzaene i ca. 5 minutter, eller til de er gyllene og osten har smeltet.
  8. Topp med frisk spinat og granateple rett før servering.
Du kan også bruke suovas, skavet røkt reinsdyrkjøtt, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.