Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
ELTEFRI PIZZA MED REINSDYRSKAV, GRANATEPLE OG SPINAT

Eltefri pizza med reinsdyrskav

Ingredienser

4  porsjoner

Pizzafyll:

  • 250 g reinsdyrskav
  • 2 stk. mozzarella
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. granateple
  • 1 pk babyspinat (á 60 g)

Eltefri pizzadeig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 1,5 ts salt
  • 3,5 dl vann

Hvit pizzasaus:

  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk timian
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne pizzaen krever litt planlegging, men lite arbeid. Deigen lager du kvelden før pizzaen skal på bordet. Resultatet: En utrolig sprø og god pizzabunn som toppes med smakfullt reinsdyrkjøtt, syrlig granateple og frisk spinat. Nam!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Pizzafyll:

  • 250 g reinsdyrskav
  • 2 stk. mozzarella
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. granateple
  • 1 pk babyspinat (á 60 g)

Eltefri pizzadeig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 1,5 ts salt
  • 3,5 dl vann

Hvit pizzasaus:

  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk timian

Slik gjør du

  1. Lag pizzadeig dagen før du skal bruke den. Bland det tørre sammen i en bolle, og rør inn vann. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete. Dekk til bakebollen med et lokk og la deigen heve i romtemperatur i ca. 18 timer.
  2. Legg et ark med bakepapir på benken, strø på litt mel og hvelv deigen på papiret. Bruk en slikkepott eller litt mel på fingrene og brett alle fire sidene av deigen inn mot midten. Dryss over litt mer mel om deigen føles klissete. Snu emnet slik at det ligger med bretten ned oppå det melete bakepapiret. Dekk til deigen, bruk eventulet bakebollen. La deigen etterheve i minst 1 time.
  3. Bland sammen crème fraîche, chili, hvitløk og timian til pizzasausen. Smak til med salt og pepper. La gjerne sausen trekke smak en time før du bruker den.
  4. Sett stekeovn på 250 °C eller mer, ca. 20-30 minutter før pizzadeigen er klar til å bakes ut. 
    Det beste resultatet får du ved å bruke en pizzastein. Sett da pizzasteinen inn i kald ovn, slik at den ikke sprekker.
  5. Bryt mozzarellaost i biter, skjær rødløk i ringer, ta ut granateplekjerner og vask spinat.
  6. Del deigen i 2-4 emner, alt etter hvor store du ønsker pizzaene. Ha mel på hendene, og bruk dem til å strekke emnene til sirkler. La deigen hvile over håndbakene samtidig som du roterer deigen rundt. Legg deigen direkte på den varme pizzasteinen (med litt mel) eller på et bakepapirkledd stekebrett. Forstek pizzabunnene i 2 minutter. 
    Skal du ha gjester, kan du forsteke alle bunnene og deretter be gjestene lage sin egen pizza med det fyllet de liker best.
  7. Smør pizzasaus på forstekt pizzabunn. Legg raskt på reinsdyrskav, mozzarella og rødløk, og sett pizzaen tilbake i stekeovnen. Stek pizzaene i ca. 5 minutter, eller til de er gyllene og osten har smeltet.
  8. Topp med frisk spinat og granateple rett før servering.
Du kan også bruke suovas, skavet røkt reinsdyrkjøtt, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 23.04.2024 22:11:08