Suovas med honningglaze

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Suovas er skavet røkt reinsdyrkjøtt, og derfor har det sin unike smak. Stek sammen med honning og soya og server sammen med strimlede grønnsaker i pitabrød. Nam!

Ingredienser

  • 500 g suovas eller reinsdyrskav
  • 2 ss margarin
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 stk grønn chili
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss honning
  • 0,5 stk rød spisskål eller rødkål
  • 350 g gulrot
  • 0,5 stk vårløk
  • 1 ss margarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 4 stk pitabrød

Slik gjør du

  1. Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint.
  2. Varm en stekepanne og ha i litt margarin. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek kjøttet til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.
  3. Finhakk ingefær og chili og bland det inn i kjøttet sammen med soyasaus og honning.
  4. Bruk en skarp kniv og finsnitt kål, gulrot og vårløk fint (gulrot kan eventuelt rives grovt på et rivjern).
  5. Varm en stekepanne og ha i margarin. Tilsett de finsnittede grønnsakene og fres dem raskt til de er gjennomvarme og begynner å bli myke. Smak til med salt og pepper.
  6. Vend inn stekt suovas og server i nystekte pitabrød sammen med frisk koriander.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.