Agurksalat

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En enkel og frisk agurksalat er et must som tilbehør til retter med fisk og skalldyr. 

Ingredienser

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 2 ss eddik, 7 % , eventuelt eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 stk. pepper

Slik gjør du

  1. Skjær agurk i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel, og legg skivene i en bolle. Noen velger å skrelle av det ytterste laget på agurken før de skjærer den i skiver, men dette er ikke noe du trenger å gjøre. 
  2. Ha vann, eddik, sukker, salt og pepper i et lite glass med lokk, og rist raskt sammen. Hell laken over agurkskivene. Du kan også blande sammen laken i en liten bolle. 
  3. La agurksalaten stå i minst 10-15 minutter - gjerne lenger, før den serveres. Skal du servere agurksalaten til fisk kan du også drysse litt finhakket dill på salaten før servering. 

Agurksalat

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie