Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lun salat med reinsdyrskav

Lun salat med reinsdyrskav

Ingredienser

4  porsjoner
  • 150 g puylinser belugalinser
  • 1 stk. rødløk
  • 1 pk reinsdyrskav (á 400 g)
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 100 g grovhakkede valnøttkjerner
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 1 stk. sikorisalat (endivie)

Tyttebærvinaigrette:

  • 2 ss tyttebærsyltetøy
  • 2 ts grov dijonsennep
  • 4 ss rødvinseddik eller eplecidereddik
  • 4 ss rapsolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 612 kcal
Fett 41 g
Protein 33 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Reinsdyrskav er anvendelig til mer enn finnbiff! Her har vi laget en nydelig salat med reinsdyrskav, valnøtter og linser, med en syrlig tyttebærvinaigrette som prikken over i'en.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 150 g puylinser belugalinser
  • 1 stk. rødløk
  • 1 pk reinsdyrskav (á 400 g)
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 100 g grovhakkede valnøttkjerner
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 1 stk. sikorisalat (endivie)

Tyttebærvinaigrette:

  • 2 ss tyttebærsyltetøy
  • 2 ts grov dijonsennep
  • 4 ss rødvinseddik eller eplecidereddik
  • 4 ss rapsolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 612 kcal
Fett 41 g
Protein 33 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I denne salaten kan du godt bruke rester av reinsdyrstek, filet eller annet kjøtt. Skjær det i tynne skiver og fres det raskt i stekepannen, eller legg det kaldt i salaten. Har du lyst til å prøve med andre bær i dressingen, kan du forsøke blåbær, multer eller krekling. 

Lun salat med reinsdyrskav - høydebilde, alternativ 1

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB15 20.05.2025 16:03:58