Hopp til hovedinnhold
matprat logo
SMØRBRØD MED REINSDYRSKAV OG KREMET SOPP

Smørbrød med reinsdyrskav og kremet sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 0,5 stk. løk
  • 100 g frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 2 dl matfløte eller rømme
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 skiver grovt landbrød
  • 0,5 pose babyspinat
  • 0,5 dl granateple kjerner eller tyttebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 603 kcal
Fett 40 g
Protein 33 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er ikke mye som skal til for å skape en helt spesiell stemning. Litt godt brød, litt godt kjøtt, litt sopp og litt fløte. Med reinsdyrskav i fryseren har du alltid utgangspunktet for et nydelig måltid.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 0,5 stk. løk
  • 100 g frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 2 dl matfløte eller rømme
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 skiver grovt landbrød
  • 0,5 pose babyspinat
  • 0,5 dl granateple kjerner eller tyttebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 603 kcal
Fett 40 g
Protein 33 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dette er en nydelig måte å bli kvitt rester av reinsdyrstek med tilbehør på. Vil du ha enda mer smak, så bland inn et par knuste einerbær og litt tørket timian. Har du ikke verken granateple eller tyttebær, kan en klatt rognebærgelé eller litt tyttebærsyltetøy være godt til. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 18.03.2025 12:21:58