Ingredienser

  • 200 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss olje til steking
  • 100 g brokkoli
  • 1 stk. grønn chili
  • 50 g mandler
  • 1 stk. gulrot
  • 100 g finstrimlet rødkål
  • 1 pk babyspinat (á 65 g)
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. appelsin
  • 1 ts eplecidereddik
Del

Lun vintersalat med skav

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En rask og superdeilig, lun vintersalat med reinsdyrskav, gulrøtter, rødkål og appelsin. Perfekt når du vil kose deg litt ekstra med en god salat.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 200 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss olje til steking
  • 100 g brokkoli
  • 1 stk. grønn chili
  • 50 g mandler
  • 1 stk. gulrot
  • 100 g finstrimlet rødkål
  • 1 pk babyspinat (á 65 g)
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. appelsin
  • 1 ts eplecidereddik

Slik gjør du

  1. Fres halvtint reinsdyrskav i en varm stekepanne med smør til det er gjennomstekt, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over i en litt stor bolle.
  2. Kutt brokkoli i små buketter. Ha olje i stekepannen og fres brokkoli til den er så vidt mør. Finhakk chili og skjær gulrot i strimler. Ha i chili, mandler og gulrot i pannen og fres et minutt til. Ha grønnsakene over i bollen.
  3. Kutt rødkål i tynne strimler. Tilsett rødkål, babyspinat og finrevet appelsinskall (kun det gule). Klem over appelsinsaft og ha i eplecidereddik. Smak til med salt og pepper.

Anrett den lune salaten i små skåler og server straks. 

Du kan også bruke suovas, skavet røkt reinsdyrkjøtt, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.

lun vintersalat med skav

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant