Lun vintersalat med skav

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En rask og superdeilig, lun vintersalat med reinsdyrskav. Passer perfekt som forrett i et vennelag! Lager du salaten som en koserett kan du beregne oppskriften til to.

Ingredienser

  • 250 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss olje til steking
  • 100 g brokkoli
  • 1 stk finhakket grønn chili (uten frø)
  • 50 g mandler
  • 2 stk gulrot i tynne strimler
  • 100 g finstrimlet rødkål
  • 1 pk babyspinat (á 65 g)
  • finrevet skall og saft av 12 stk appelsin
  • 1 ts eplecidereddik
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Fres halvtint reinsdyrskav i en varm stekepanne med smør til det er gjennomstekt, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over i en litt stor bolle.
  2. Ha litt olje i stekepannen og fres brokkoli til den er så vidt mør. Ha i chili, mandler og gulrot, fres et minutt til. Ha grønnsakene i bollen. 
  3. Tilsett rødkål, babyspinat og finrevet appelsinskall (kun det gule). Klem over appelsinsaft og ha i eplecidereddik. Smak til med salt og pepper. 

Anrett den lune salaten i små skåler og server straks. 

Du kan også bruke suovas, røkt reinsdyrskav, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.