Crispy reinsdyrskav med tyttebærhoisin

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Her får du oppskriften på en "crispy duck", minus "duck" - pluss rein, altså kinesiske pannekaker fylt med saftig og mørt reinsdyrskav, friske grønnsaker og en deilig tyttebærhoisin. 

Ingredienser

  • 400 g reinsdyrskav , eventuelt suovas
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Tyttebærhoisin:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk grønn chili
  • 1 ss olje til steking
  • 1 dl frosne tyttebær , eventuelt ferske
  • dl hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje (kan sløyfes)
  • 1 stk saft av ca. lime
  • 1 ts revet frisk ingefær

Snarsyltet gulrot:

  • 2 stk gulrot
  • 1 dl vann
  • ½ dl sukker
  • ¼ dl eplecidereddik eller riseddik

Til servering:

  • 1 stk agurk
  • 2 stk vårløk
  • 12 stk kinesiske pannekaker
  • ½ potte frisk koriander
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 stk lime i båter

Slik gjør du

  1. Skrell hvitløk og ingefær. Rens chili, og kutt den fint. 
  2. Fres chili og revet hvitløk i en liten kjele med olje. Ha i frosne tyttebær, og fres til bærene faller litt sammen. Ha i hoisinsaus, soyasaus og sesamolje. La det småkoke litt på svak varme. Kjør sausen med stavmikser til den er jevn og fin - dette er ikke noe du nødvendigvis må gjøre. Men gir altså en jevnere saus. 
  3. Ha i saft av lime, revet ingefær og eventuelt litt vann om sausen er veldig tykk. Smak eventuelt til med sukker eller honning om sausen er litt bitter. 
  4. Rens gulrot og skjær den i tynne strimler - bruk gjerne et juliennejern, det letter jobben. Kok opp en lake av sukker, eplecidereddik/riseddik og vann. Når sukkeret har smeltet, trekk kjelen til side, legg i de strimlede gulrøttene og avkjøl. 
  5. Kutt agurk i tynne staver, vårløk i strimler. 
  6. Fres reinsdyrskav i en varm stekepanne med smør eller margarin i flere omganger. Når alt kjøttet er stekt ha det tilbake i stekepannen og klem over litt honning. Krydre med salt og pepper. Les gjerne mer om hvordan steke reinsdyrskav.
  7. Damp eller varm kinesiske pannekaker etter anvisning på pakken. Bruk en bambuskurv om du har - og husk å legg et ark baklepapir nedi kurven før du legger pannekakene i. 
  8. Anrett pannekakene med tyttebærhoisin, reinsdyrskav, friske grønnsaker og topp med korainder og litt sesamfrø. Server gjerne lime og noen tyttebær ved siden av. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.