Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Crispy reinsdyrskav med tyttebærhoisin

Crispy reinsdyrskav med tyttebærhoisin

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav , eventuelt suovas
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Tyttebærhoisin:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 dl frosne tyttebær , eventuelt ferske
  • 1,5 dl hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje (kan sløyfes)
  • 1 stk. saft av ca. lime
  • 1 ts revet frisk ingefær

Snarsyltet gulrot:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 0,25 dl eplecidereddik eller riseddik

Til servering:

  • 1 stk. agurk
  • 2 stk. vårløk
  • 12 stk. kinesiske pannekaker
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 stk. lime i båter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her får du oppskriften på en "crispy duck", minus "duck" - pluss rein, altså kinesiske pannekaker fylt med saftig og mørt reinsdyrskav, friske grønnsaker og en deilig tyttebærhoisin. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav , eventuelt suovas
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Tyttebærhoisin:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 dl frosne tyttebær , eventuelt ferske
  • 1,5 dl hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje (kan sløyfes)
  • 1 stk. saft av ca. lime
  • 1 ts revet frisk ingefær

Snarsyltet gulrot:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 0,25 dl eplecidereddik eller riseddik

Til servering:

  • 1 stk. agurk
  • 2 stk. vårløk
  • 12 stk. kinesiske pannekaker
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 stk. lime i båter

Slik gjør du

  1. Skrell hvitløk og ingefær. Rens chili, og kutt den fint. 
  2. Fres chili og revet hvitløk i en liten kjele med olje. Ha i frosne tyttebær, og fres til bærene faller litt sammen. Ha i hoisinsaus, soyasaus og sesamolje. La det småkoke litt på svak varme. Kjør sausen med stavmikser til den er jevn og fin - dette er ikke noe du nødvendigvis må gjøre. Men gir altså en jevnere saus. 
  3. Ha i saft av lime, revet ingefær og eventuelt litt vann om sausen er veldig tykk. Smak eventuelt til med sukker eller honning om sausen er litt bitter. 
  4. Rens gulrot og skjær den i tynne strimler - bruk gjerne et juliennejern, det letter jobben. Kok opp en lake av sukker, eplecidereddik/riseddik og vann. Når sukkeret har smeltet, trekk kjelen til side, legg i de strimlede gulrøttene og avkjøl. 
  5. Kutt agurk i tynne staver, vårløk i strimler. 
  6. Fres reinsdyrskav i en varm stekepanne med smør eller margarin i flere omganger. Når alt kjøttet er stekt ha det tilbake i stekepannen og klem over litt honning. Krydre med salt og pepper. Les gjerne mer om hvordan steke reinsdyrskav.
  7. Damp eller varm kinesiske pannekaker etter anvisning på pakken. Bruk en bambuskurv om du har - og husk å legg et ark baklepapir nedi kurven før du legger pannekakene i. 
  8. Anrett pannekakene med tyttebærhoisin, reinsdyrskav, friske grønnsaker og topp med korainder og litt sesamfrø. Server gjerne lime og noen tyttebær ved siden av. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 26.04.2024 12:49:48