Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Forretter

Imponerende gode forretter

En god forrett kan være med å sette nivået for kvelden, og la gjestene få vite hva de har i vente. Her finner du våre beste forretter til jul, nyttårsfesten eller andre middagsselskaper gjennom året.

Velg råvarer etter sesong

Sett sammen menyen etter sesongen vi er i, så kan du nyte råvarene når de er på sist beste. Skalldyr smaker best når det er kaldt i vannet, og reindyr er mest tilgjengelig på høsten. Vi er heldige som ofte kan få tak i råvarene vi ønsker hele året, men det er noe spesielt med å spise etter sesong. 

Røff reinsdyrtartar

Tartar av mørbrad er en spennende vri på klassisk tartar. Skåret i grove biter og servert med blomkål, rødløk og egg.

Kjøtt eller fisk?

Hvilken forrett til hva? En generell anbefaling er å servere fisk eller sjømat før hovedretter med kjøtt, og kjøtt før hovedretter med fisk eller sjømat. Skal du for eksempel servere en god kjøttgryte til hovedrett passer det godt med noe deilig fra havet som forrett. 

Hummersuppe

Mye av smaken i hummeren sitter i skallet, og det kan brukes til å lage en deilig suppe. Her får du en himmelsk hummersuppe med blant annet hvitvin, kremfløte og urter.