Ingredienser

  • 200 g ferske reker
  • 0,5 stk. hjertesalat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss lakserogn
  • 1 stilk frisk dill

Thousand island-dressing:

  • 1 dl majones
  • 2 ss rømme eller gresk yoghurt
  • 2 ss ketchup eller chilisaus (ketcuptypen)
  • 1 ts worchestershiresaus
  • 2 ts sitronsaft
Del

Rekecocktail

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rekecocktail er en gammel god klassiker som - når den er laget med kjærlighet - fortsatt evner å begeistre gjestene. Spandér ferske reker og lag dressingen fra bunnen, så løfter du smaken mange, mange hakk.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 200 g ferske reker
  • 0,5 stk. hjertesalat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss lakserogn
  • 1 stilk frisk dill

Thousand island-dressing:

  • 1 dl majones
  • 2 ss rømme eller gresk yoghurt
  • 2 ss ketchup eller chilisaus (ketcuptypen)
  • 1 ts worchestershiresaus
  • 2 ts sitronsaft

Slik gjør du

  1. Bland sammen majones, yoghurt, rømme, ketchup og worchestershiresaus i en skål. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper. Sett kaldt til servering.
  2. Rens rekene. Legg til side noen pene reker til pynt.
  3. Finsnitt hjertesalaten og fordel den i skåler eller glass. Finkutt agurk og rødløk og fordel den over salaten. Ha en skje dressing over salaten.
  4. Fordel rekene på salaten. Topp med en liten skje lakserogn og pynt med mer reker og dill. Server resten av dressingen ved siden av.

Server gjerne med fersk, godt brød, baguett eller ristet brød

Rekecocktail

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.