Ingredienser

  • 400 g ørretfilet
  • 2 ss salt
  • 1,5 ss sukker
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ts akevitt gin eller konjakk (kan utelates)
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss virgin olivenolje
  • 1 stilk frisk dill

Spinatkrem:

  • 500 g frisk spinat
  • 2 stk. vårløk
  • 1 ss smør
  • 3 dl matfløte
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Del

Lettgravet ørret med spinatkrem

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å grave fisk i en blanding av salt og sukker i et par timer gjør at smaken blir tydeligere og konsistensen fastere og fargen skarpere. Sammen med en irrgrønn, nydelig spinatkrem er dette en enkel og elegant forrett. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g ørretfilet
  • 2 ss salt
  • 1,5 ss sukker
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ts akevitt gin eller konjakk (kan utelates)
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss virgin olivenolje
  • 1 stilk frisk dill

Spinatkrem:

  • 500 g frisk spinat
  • 2 stk. vårløk
  • 1 ss smør
  • 3 dl matfløte
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Fjern skinn og eventuelle bein av ørretfileten.
  2. Bland sammen salt, sukker og pepper. Dryss halvparten av blandingen i bunnen av en tallerken, og legg ørretfileten oppå. Dryss resten av blandingen over. Drypp over noen dråper brennevin og dekk til.
  3. La ørretfileten stå i romtemperatur i ca. 30 minutter, og sett den deretter kaldt i ca. 1 time.
  4. Fjern de groveste stilkene av spinaten. finhakk vårløk.
  5. Smelt litt av smøret i en sauteringspanne eller vid stekepanne. Tilsett spinat og vårløk og fres så spinaten akkurat faller sammen.
  6. Hell i fløte og kok opp. Senk varmen og la det koke et par minutter til fløten begynner å tykne. Bruk stavmikser eller blender til å kjøre kremen glatt. Smak til med litt muskatnøtt, salt og pepper. Hold kremen varm.
  7. Skyll av ørretfileten og del den i porsjonsstykker, gjerne i trekanter.
  8. Varm en stekepanne med resten av smøret og legg i ørretstykkene. La dem ligge i pannen uten å snu dem i et par minutter, til du ser at de har endret farge i bunnen, men fortsatt er rå på oversiden. De skal ikke varmebehandles helt igjennom.
  9. Fordel spinatkremen på asjetter og legg ørretstykkene oppå. Kvern over litt pepper drypp på noen dråper god olivenolje og pynt med en frisk urt, for eksempel dill.

 

Lettgravet ørret med spinatkrem

Bruk gjerne ktydder eller urter når ørreten graves, for eksempel dill, sennepsfrø, einerbær eller koriander. Du kan også bruke lakse, fjellørret, sjørøye eller annen fisk istedenfor ørret. Om den blir liggende lenger enn det som blir angitt i oppskriften, gjør ikke det så mye - smaken vil bare bli mer tydelig. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant