Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lettgravet ørret med spinatkrem

Lettgravet ørret med spinatkrem

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g ørretfilet
  • 2 ss salt
  • 1,5 ss sukker
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ts akevitt gin eller konjakk (kan utelates)
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss virgin olivenolje
  • 1 stilk frisk dill

Spinatkrem:

  • 500 g frisk spinat
  • 2 stk. vårløk
  • 1 ss smør
  • 3 dl matfløte
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å grave fisk i en blanding av salt og sukker i et par timer gjør at smaken blir tydeligere og konsistensen fastere og fargen skarpere. Sammen med en irrgrønn, nydelig spinatkrem er dette en enkel og elegant forrett. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g ørretfilet
  • 2 ss salt
  • 1,5 ss sukker
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ts akevitt gin eller konjakk (kan utelates)
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss virgin olivenolje
  • 1 stilk frisk dill

Spinatkrem:

  • 500 g frisk spinat
  • 2 stk. vårløk
  • 1 ss smør
  • 3 dl matfløte
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Lettgravet ørret med spinatkrem

Bruk gjerne ktydder eller urter når ørreten graves, for eksempel dill, sennepsfrø, einerbær eller koriander. Du kan også bruke lakse, fjellørret, sjørøye eller annen fisk istedenfor ørret. Om den blir liggende lenger enn det som blir angitt i oppskriften, gjør ikke det så mye - smaken vil bare bli mer tydelig. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 05:06:57