Lagre

Ingredienser

Pastadeig:

  • 250 g hvetemel evt. pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme

Fyll:

  • 200 g frisk spinat
  • 2 ts salt
  • 250 g ricotta eller kremost naturell
  • 100 g finhakket spekeskinke
  • 30 g finrevet parmesan
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts kvernet pepper

Til servering:

  • 50 g smør
  • 4 blader frisk salvie
  • 30 g grovhakkede hasselnøtter
  • 30 g parmesan
Del

Hjemmelaget ravioli

(12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ravioli er italiensk, fylt pasta, også kalt pastaputer på norsk. Server kjempegode ravioli med ricotta, spinat og spekeskinke til forrett eller lag dobbel porsjon til hovedrett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert
Lagre

Ingredienser

Pastadeig:

  • 250 g hvetemel evt. pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme

Fyll:

  • 200 g frisk spinat
  • 2 ts salt
  • 250 g ricotta eller kremost naturell
  • 100 g finhakket spekeskinke
  • 30 g finrevet parmesan
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts kvernet pepper

Til servering:

  • 50 g smør
  • 4 blader frisk salvie
  • 30 g grovhakkede hasselnøtter
  • 30 g parmesan

Slik gjør du

Hjemmelaget ravioli 2.0Du trenger mel, egg, salt, spinat, ricotta, spekeskinke, parmesan, muskat, pepper, salvie, smør og hasselnøtter. Får du ikke tak i ricotta kan du bruke kremost naturell. 

Hjemmelaget pasta 3a
  1. Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet og lag en fordypning midt i haugen. Ha i salt, hele egg og eggeplommer.
Hjemmelaget pasta 3b
  1. Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller med fingertuppene. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.
Hjemmelaget pasta 3c
  1. Når nesten alt egget er absorbert i melet kan du samle alt til en deig med hendene. Deigen skal knas i minst 5 minutter. Den kan mange ganger kjennes litt hard ut til å begynne med, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir smidigere og lettere å jobbe med.
Hjemmelaget pasta 3d
  1. Pastadeigen er ferdig knadd når den er myk, smidig, elastisk, varm og god. Hvis den kleber litt til benken drysser du bare på litt mer mel og knar litt til.
Hjemmelaget pasta 3e
  1. Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før du kjevler den ut eller kjører den gjennom pastamaskin.
Pastadeigen er nå klar, men den tåler godt å stå i kjøleskap i noen timer før den skal brukes. Husk da å ha den på benken i en halv time før du jobber med den.
  1. Kok spinat til fyllet i lettsaltet vann i 30 sekunder, slik at den får en fin grønn farge. Ta opp spinaten med en hullsleiv og avkjøl straks i iskaldt vann. Klem ut alt vannet av spinaten.
  2. Finhakk spinaten og bland den sammen med de øvrige ingrediensene til fyllet i en bolle. Sett bollen i kjøleskap frem til du skal fylle ravioliene.
Hjemmelaget pasta 3f
  1. Pakk ut pastadeigen og legg den på en melet kjøkkenbenk. Form deigen til en firkant med ca. samme bredde som pastamaskinens inntak. Still maskinen på det tykkeste hakket (O) og kjør/sveiv deigen gjennom.
Hjemmelaget pasta 3g
  1. Sett pastamaskinen på ett hakk tynnere (1) og kjør deigen igjennom. Fortsett med ett hakk til (2) og brett deigen fra endene inn til midten slik at du får en jevn rektangulær pastaplate med rette kanter.
Hjemmelaget pasta 3h
  1. Kjør pastaen igjennom maskinen igjen på det tykkeste (O) og fortsett slik på alle trinnene helt til du har deigen så tynn som du vil ha den. Vanligste trinn for ravioli, spagetti og tagliatelle er trinn 6 på maskinen.
Rester av pasta fra utstikking kan kokes og blandes med en saus, litt urtepesto eller smør. Perfekt som en liten venterett!
Hjemmelaget ravioli 3i
  1. Del pastaleiven i to med en kniv, slik at du har to like store deler. Legg plastfilm over den ene delen slik at den ikke tørker ut. Bruk en teskje og legg fyllet på i små porsjoner. Sørg for å ha like stort mellomrom mellom porsjonene som fra sidene og inn til fyllet.
Hjemmelaget ravioli 3j
  1. Legg pastaleiven som ikke har fyll over leiven med fyll.
Hjemmelaget ravioli 3k
  1. Bruk pekefinger og langfinger på begge hendene dine. Legg et lite svakt trykk over hver fyllporsjon. Trykk deretter ned pasta rundt hver fyllporsjon, slik at pasta møter pasta og at det ikke dannes luftlommer.
Hjemmelaget ravioli 3l
  1. Bruk baksiden av en stor tyll (kremtip) til å trykke lett ned rundt fyllet. Slik får du også en fin delikat form på ravioliene.
Hjemmelaget ravioli 3m
  1. Stikk ut ravioliene med en utstikker.
  2. Kok ravioliene i en stor kjele med lettsaltet vann i ca. 4 minutter, til den er al dente.
  3. Grovhakk hasselnøtter og riv parmesan. Ha det i skåler. Smelt smør i en stekepanne og la det få en nøttebrun farge. Ha ravioliene sammen med salvieblader over i panna når pastaen er ferdig kokt.

Server pastaen straks på varme tallerkener. Ha litt av smøret over rog server med hakkede hasselnøtter og revet parmesan.   

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant