Gratinerte margbein av rein

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Marg av rein, smak av naturen, gratinert med brødsmuler og smør. Ha sitronsaft over og et dryss med revet sitronskall. Spennende, vakkert og utrolig velsmakende.

Ingredienser

  • 8 stk margbein av reinsdyr (6-7 cm lange)

Gratineringsmasse:

  • 100 g loff
  • 100 g smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 1 stk sitron

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 230 °C
  2. Legg margbein i en ildfast form med snittflaten opp, bruk gjerne litt folie for å få beina til å ligge rett.
  3. Smuldre loffen i små biter, og bland brødsmulene med smør, salt og pepper.
  4. Dryss gratineringsmassen over margbeina. 
  5. Plasser formen midt i ovnen i 10 minutter, til gratineringsmassen har fått en gyllen og fin farge. Da er også margen ferdig.

Server gratinerte margbein med nyrevet sitronskall og sitronbåter.  

Det er viktig at du får delt margbein hos din slakter, eller kjøper de ferdig delte. Det er både vanskelig og farlig å dele de selv.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.