Ingredienser

4  porsjoner

Gravet reinsdyrfilet:

Soppkrem:

  • 75 g sopp
  • 1 ss smør
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 beger snøfrisk naturell (à 125 g)
  • 2 ss lettrømme

Rødløkskompott:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 0,75 dl rødvin

Til servering:

  • 8 stk. rosenkål
Del

Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott og soppkrem

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gravet reinsdyrkjøtt passer utmerket som forrett, eller som innslag på tapasbordet. Gravingen gir en karakteristisk smak til kjøttet, og gjør det samtidig mørere.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Gravet reinsdyrfilet:

Soppkrem:

  • 75 g sopp
  • 1 ss smør
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 beger snøfrisk naturell (à 125 g)
  • 2 ss lettrømme

Rødløkskompott:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 0,75 dl rødvin

Til servering:

  • 8 stk. rosenkål

Slik gjør du

Gravet reinsdyrfilet med mandelpoteter 3a
  1. Skjær bort eventuelle hinner på fileten. Bland sammen salt, sukker og kvernet pepper og dryss halvparten av blandingen over kjøttet. Gni det godt inn.
Gravet reinsdyrfilet med mandelpoteter 3c
  1. Dryss en spiseskje med blandingen i bunnen av et fat med kanter. Legg kjøttet over på fatet og dryss over resten av blandingen. Legg på noen kvister rosmarin.

Smaksett eventuelt fileten med timian, einebær, aquavit eller konjakk.

Gravet reinsdyrfilet med mandelpoteter 3d
  1. Dekk formen med plastfolie.
Gravet reinsdyrfilet med mandelpoteter 3e
  1. Legg en liten fjøl over kjøttet og legg på lett press. Dette kan for eksempel være en pakke salt. Sett fatet i kjøleskap og la det stå i tre døgn. Snu gjerne kjøttet en gang i døgnet.
  2. Rens sopp og finhakk soppen med en kniv, eller kjør den rask i en foodprosessor til det er finhakket uten at det safter seg. Stek soppen gyllen i en stekepanne med smør sammen med finhakket sjalottløk. Ha i finhakket bladpersille, og smak til med salt og pepper. Avkjøl. Rør den stekte soppblandingen sammen med snøfrisk og rømme. Smak til med salt og pepper.
  3. Rens løk og skjær den i tynne strimler. Stek løken i en stekepanne med smør til den er litt myk. Ha i sukker, og la det smelte. Hell i balsamicoeddik og rødvin, og kok inn til væsken er tykk og har redusert til ca. halvparten. Avkjøl.
  4. Rens rosenkål og plukk bladene fra hverandre. Forvell bladene 1-2 minutter i en kjele med lettsaltet kokende vann, ha dem over i kaldt vann. Da beholder de den fine grønnfargen.

Anrett gravet reinsdyrfilet i tynne skiver sammen med rødløkskompott, soppkrem og rosenkål. Pynt med timian, og server eventuelt med godt flatbrød.

Gravet reinsdyrfilet holder i 2-3 uker i kjøleskapet. Den kan også fryses, men kjøttet endrer da litt struktur.

gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott og soppkrem

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant