Grillet østers med akevittsmør

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Langs kysten vår er stillehavsøstersen i ferd med å bli et problem, og kampen for å utrydde den er i gang. Kommer du over østersen i rene farvann med god gjennomstrømming av vann, så sank dem og legg dem på grillen! Da er du med på å gjøre en innsats for miljøet samtidig som du får et realt luksusmåltid!

Ingredienser

  • 12 stk østers

Akevittsmør:

  • 4 ss smør
  • 2 stk vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss akevitt
  • 1 ss honning
  • 14 ts kajennepepper
  • 1 ss griljermel

Slik gjør du

  1. Ta ut smøret fra kjøleskapet i god tid, slik at det er romtemperert.
  2. Finhakk vårløk og hvitløk. Bland det inn i smøret sammen med akevitt, honning, kajennepepper og griljermel. Rør godt for at akevitten skal blandes inn. Oppbevar smøret kaldt til du skal bruke det.
  3. Åpne østers og løsne dem fra skallet. Hell av noe av vannet i skallene. Legg litt akevittsmør i hvert av skallene og plasser dem på grillen med en grillklype.
  4. Når smøret har smeltet og begynner å karamellisere, etter 3-4 minutter, er østersene ferdig til servering. Løft dem av grillen og over på en tallerken eller et fat og server med en gang, gjerne med ferskt brød til å dyppe i akevittsmøret.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.