Blinis med røkelaks og urterømme med agurk

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Blinis servert med røkelaks og urterømme er en enkel og elegant forrett som dessuten smaker utrolig godt.

Ingredienser

Blinis:

  • 0,5 pk gjær
  • 4 dl lunken melk
  • 200 g hvetemel
  • 50 g fin sammalt hvete
  • 4 stk eggeplomme
  • 2 ss smeltet smør
  • 3 ss seterrømme
  • 0,5 ts salt
  • 4 stk eggehvite
  • 2 ss smør til steking

Urterømme med agurk:

  • 0,5 stk agurk
  • 1 ss hakket frisk dill , evt. timian eller oregano
  • 1 beger rømme (3 dl)

  • 6 skiver røkelaks
  • 1 stk finhakket rødløk til pynt
  • 3 stilk frisk dill

Slik gjør du

  1. Rør gjær ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet) og tilsett hvetemel og sammalt hvete. Rør til alt er godt blandet. Dekk til bollen og la den stå kaldt natten over.
  2. Romtemperer røren og tilsett eggeplommer, smør, rømme og salt. Rør godt.
  3. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.
  4. Sett røren med spiseskje til passe store blinis i middels varm stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten og stek dem ferdig. Løft dem over på en rist og dekk med et rent kjøkkenhåndkle.
  5. Skrell vekk det meste av skallet på agurken og riv den grovt. Ha den revne agurken i et dørslag og dryss over litt salt. la den stå og renne av seg i ca 30 minutter og klem deretter ut så mye vann som mulig. Bruk gjerne litt kjøkkenpapir for å trekke ut ekstra fuktighet. 
  6. Bland revet agurk, rømme og finhakkede urter. Smak til med litt salt og kvernet pepper.

Anrett blinise på tallerkner med litt urterømme og en skive røkelaks. Dryss litt finhakket rødløk rundt blinisene til slutt.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.