Fransk potet- og purresalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En potetsalat er genialt når du skal lage mat til mange. Den kan tilberedes i god tid, og blir bare bedre av å få stå og utvikle de gode smakene. Potetsalaten passer til alt, fra julens store måltider til sommerens fester. Velg små delikatessepoteter du ikke behøver å skrelle. 

Ingredienser

  • 1 kg nypotet eller andre små poteter
  • 1 stk purre i tynne ringer
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 12 stk cornichonagurker , delt i 2

Vinaigrette:

  • 1 ss grov dijonsennep
  • 1 ts sukker
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 12 dl oliven- eller rapsolje
  • 1 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Vask potet og kok dem i en kjele med lettsaltet vann til de er møre.

 

Alle sorter poteter kan brukes, men unngå de meste melne, som lett faller fra hverandre.

2. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten i en bolle, og la den stå og trekke smak mens du forbereder resten.

3. Kok opp en liten kjele med lettsaltet vann og forvell purreringene raskt (1 minutt). Hell dem i et dørslag og skyll med kaldt vann. La dem renne godt av seg.

4. Del kokt potet i to (eller skiver) mens de ennå er varme. Bland poteter, purre, dill, cornichons og dressing forsiktig sammen i en bolle. Smak til med salt, pepper, og eventuelt sukker. Sett salaten kaldt til den skal serveres.

Anrett salaten på et fat eller i en fin skål. Dryss over litt ekstra frisk dill.

Denne salaten er enkel å variere på et utall måter. Små eplebiter tilfører både syre og sødme, chili gjør den hot, og purreløken kan byttes ut med vårløk eller andre løksorter.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.