Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smørloff

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 6,5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. egg til pensling
  • 4 ss sesamfrø til pynt
Del

Smørloff

(1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmebakt smørloff - en klassisk loff. Like god med smør og deilig pålegg, som tilbehør til gryter og supper og til reker på bryggekanten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 6,5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. egg til pensling
  • 4 ss sesamfrø til pynt

Slik gjør du

  1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er fingervarm, ca. 37°C. Rør ut gjær i blandingen.
  2. Ha mel, salt og sukker i en bolle og bland sammen. Visp et egg og bland dette i det tørre sammen med gjærblandingen. Elt deigen godt til den er fast og smidig. Dekk bakebollen med et klede og la den heve på et lunt sted i en time.
  3. Del deigen i like store emner. Form avlange brød og legg dem i smurt toliters form. Dekk formene med klede, og hev dem på et lunt sted i 30 minutter.
  4. Stek loffene på nederste rille i ovnen på 200 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB12 02.04.2023 00:38:22