Hummus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Hummus er en velsmakende puré laget av kikerter. Den blir veldig mye brukt i de arabiske landene, enten som tilbehør til middagen i stedet for potet, eller som dip til grønnsaker eller brød. Prøv også hummus til tapas.

Ingredienser

  • 2 boks hermetiske kikerter (à 240 g)
  • saften av ½ stk sitron
  • 4 båt hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss tahini
  • ½ ts malt spisskummen
  • ca. dl olje
  • 1 ss finhakket frisk persille

Slik gjør du

Slik gjør du: 

1. Skyll kikerter godt. Ha kikertene i en foodprocessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummin og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens.

2. Vend inn finhakket bladpersille til slutt.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.