Hummus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Hummus er en velsmakende puré laget av kikerter. Den blir veldig mye brukt i de arabiske landene, enten som tilbehør til middagen i stedet for potet, eller som dip til grønnsaker eller brød. Prøv også hummus til tapas.

Ingredienser

  • 2 boks hermetiske kikerter (à 240 g)
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 båt hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss tahini
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • ca. 1,25 dl olje
  • 1 ss finhakket frisk persille

Slik gjør du

  1. Skyll kikerter godt. Ha kikertene i en foodprosessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummin og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens.
  2. Vend inn finhakket bladpersille til slutt.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.