Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hummus
La barna lage hummus med grønnsakstaver helt selv med oppskrift fra MatStart. Besøk matstart.no

Hummus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 bokser hermetiske kikerter (à 240 g)
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss tahini
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • ca. 1,25 dl nøytral olje
  • 1 ss finhakket frisk persille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (22)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hummus er en velsmakende puré laget av kikerter. Den blir veldig mye brukt i de arabiske landene, enten som tilbehør til middagen i stedet for potet, eller som dip til grønnsaker eller brød. Prøv også hummus til tapas.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 bokser hermetiske kikerter (à 240 g)
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss tahini
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • ca. 1,25 dl nøytral olje
  • 1 ss finhakket frisk persille

Slik gjør du

  1. Skyll kikerter godt. Ha kikertene i en foodprosessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummin og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens.
  2. Vend inn finhakket bladpersille til slutt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Meze med grillet lammelår

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 22.07.2024 06:32:11