Salat med salami og egg

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Salat er sommermat! Med frisk asparges, egg og salami lager du denne mettende middagssalaten på få minutter. 

Ingredienser

  • 100 g salami i strimler eller skiver
  • 1 stk friséesalat eller annen salat
  • 1 beger rød cherrytomat
  • 4 stk hardkokte egg
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 2 dl brødkrutonger
  • 100 g parmesan

Oljedressing:

  • 1 dl olivenolje
  • saften av 1 stk sitron eller balsamicoeddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ss honning eller sukker

Slik gjør du

  1. Kok egg (9 minutter for smilende egg, 12 minutter for hardkokte egg). Skrell og del eggene i to.
  2. Del cherrytomater i to. Kok asparges i lettsaltet vann i 2-3 minutter og avkjøl i isvann.
  3. Fordel salat, cherrytomater, egg, asparges og salami på et fat. Topp det hele med brødkrutonger og flak av parmesanost.
  4. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen unntatt olje. Spe inn olje i en fin stråle mens du visper.
  5. Hell dressingen over salaten ved servering, og server gjerne med godt brød eller nypoteter. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.