Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salat med salami og egg

Salat med salami og egg

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g salami i strimler eller skiver
  • 1 stk. friséesalat eller annen salat
  • 1 beger rød cherrytomat
  • 4 stk. hardkokte egg
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 2 dl brødkrutonger
  • 100 g parmesan

Oljedressing:

  • 1 dl olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron eller balsamicoeddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ss honning eller sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 655 kcal
Fett 51 g
Protein 25 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Salat er sommermat! Med frisk asparges, egg og salami lager du denne mettende middagssalaten på få minutter. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g salami i strimler eller skiver
  • 1 stk. friséesalat eller annen salat
  • 1 beger rød cherrytomat
  • 4 stk. hardkokte egg
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 2 dl brødkrutonger
  • 100 g parmesan

Oljedressing:

  • 1 dl olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron eller balsamicoeddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ss honning eller sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 655 kcal
Fett 51 g
Protein 25 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

  1. Kok egg (9 minutter for smilende egg, 12 minutter for hardkokte egg). Skrell og del eggene i to.
  2. Del cherrytomater i to. Kok asparges i lettsaltet vann i 2-3 minutter og avkjøl i isvann.
  3. Fordel salat, cherrytomater, egg, asparges og salami på et fat. Topp det hele med brødkrutonger og flak av parmesanost.
  4. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen unntatt olje. Spe inn olje i en fin stråle mens du visper.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  5. Hell dressingen over salaten ved servering, og server gjerne med godt brød eller nypoteter. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 06.12.2024 03:03:29