Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spekemat med eggerøre

Spekemat med eggerøre

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g spekeskinke eller speket kalkunfilet
  • 200 g salami
  • 200 g fenalår i skiver

gressløk til pynt

Eggerøre:

  • 12 stk. egg
  • 1,5 dl vann eller fløte
  • ca. 0,5 ts salt
  • 4 ss hakket frisk gressløk

  • 3 dl lettrømme
  • 16 biter flatbrød
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tradisjonell spekemat med eggerøre blir en aldri lei. Dessuten passer det like godt til festlige lag som til sommermiddagen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g spekeskinke eller speket kalkunfilet
  • 200 g salami
  • 200 g fenalår i skiver

gressløk til pynt

Eggerøre:

  • 12 stk. egg
  • 1,5 dl vann eller fløte
  • ca. 0,5 ts salt
  • 4 ss hakket frisk gressløk

  • 3 dl lettrømme
  • 16 biter flatbrød

Slik gjør du

  1. Anrett spekematen pent på et stort fat. Pynt med frisk gressløk.
  2. Pisk egg, vann og salt lett sammen med en visp.
  3. Hell halvparten av røren i en panne som er så varm at smøret smelter lett uten å bli brunt. Trekk eggerøren sammen med gaffel etter hvert som den stivner. Dryss klippet gressløk over og legg eggerøren over på fat. Gjenta med den andre halvparten av eggene.

Server spekematen i følge med eggerøre og gjerne flatbrød og rømme. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB12 26.09.2023 00:33:30