Ingredienser

  • 6 stk. kalde kokte poteter
  • 1 stk. eple
  • 2 stk. vårløk

Dressing:

  • 3 dl 1 % kesam original, 8 %
  • 1 ss søt dijonsennep , pølsesennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts sitronpepper
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ts hakket frisk gressløk
  • 1 ts sitronsaft
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

157kcal

Energi

1.29g

Fett

14.34g

Protein

25.07g

Karbohydrater

1.05mg

Jern

Del

Potetsalat med kesam

(1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kesam er en god, sunn basis til de fleste typer dressinger. Den kan tilsettes alle typer urter og andre former for krydder/smakstilsetninger. Her er en frisk og deilig potetsalat laget på kesam som passer til grillretter og spekemat. Da får du en kalorisnill potetsalat som er et godt og proteinrikt alternativ til annen potetsalat basert på tyngre og mer fettrike basiser.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 6 stk. kalde kokte poteter
  • 1 stk. eple
  • 2 stk. vårløk

Dressing:

  • 3 dl 1 % kesam original, 8 %
  • 1 ss søt dijonsennep , pølsesennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts sitronpepper
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ts hakket frisk gressløk
  • 1 ts sitronsaft
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

157kcal

Energi

1.29g

Fett

14.34g

Protein

25.07g

Karbohydrater

1.05mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skjær poteter og epler i terninger, og vårløk i tynne skiver.
  2. Bland alle ingrediensene til dressingen i en stor bolle. Vend inn poteter, epler og vårløk og bland forsiktig. Dryss over litt hakket gressløk til slutt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant