Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Råvarer til grillspyd - streetfood

Fem fordeler med renskåret svinekjøtt

Renskåret svinekjøtt er benfritt kjøtt med lite fett. Du kan kjøpe renskåret svinekjøtt som svin indrefilet,  svin ytrefilet, svin flatbiff, skinkebiff, svineschnitzel eller renskåret svinekjøtt i strimler.

Renskåret svinekjøtt i strimler skjæres av skinke, for eksempel flatbiff. Det finnes også strimlet svinekjøtt fra bog, uten at det regnes som renskåret svinekjøtt. Til sammenligning har strimler fra skinke høyere kvalitet enn strimler av bog, og koster derfor noe mer enn strimlet svinekjøtt av bog som man ofte finner på tilbud i butikken. 

Koteletter er det samme som svin ytrefilet, men med ben og fettrand. Ved å skjære vekk både fett og ben har du fått renskåret kjøtt som kan strimles eller du kan steke dem som ytrefilet i skiver.

Raskt

Hverdagsgryte med strimlet svinekjøtt er rask, enkel og ferdig på under 20 minutter.

Renskåret svinekjøtt trenger kort tilberedningstid, og er derfor et supert utgangspunkt for raske hverdagsmiddager. Svinekjøtt i strimler passer perfekt i en rask wok eller suppe, som for eksempel kickwok eller hot lineseuppe.

Skiver eller strimler av svin ytrefilet, skinkebiff eller svineschnitzel er også raske å tilberede. Både svinefilet med fennikelsalat, Svin Korma med epler og spinat, svinebiff med sennep og aprikossaus og skinkebiff med appelsin og ananas er ferdiglaget på under 20 minutter. På under halvtimen rekker du å lage fargesterk og fristende schnitzel med spinatrisotto.

Mørt

Når kjøttet er raskt å tilberede, så er det fordi kjøttet er mørt og er klart til servering straks det er gjennomstekt eller gjennomkokt. Kjøttet trenger ikke lang trekketid for å bli mørt.

Magert

Renskåret svinekjøtt inneholder fra to til fire prosent fett. Av dette er halvparten umettet, altså fett som har en gunstig effekt på kolesterolet.

Den norske grisen er i dag langt slankere enn den var for en del år siden, og dette synes godt på dagens kjøttvarer. Å velge renskåret svinekjøtt fremfor mer tradisjonell farsemat er i tråd med dagens kostråd. På emballasjen til renskåret svinekjøtt finner du ofte Nøkkelhullet, som er et frivillig sunnhetsmerke. Matvarer som inneholder mindre fett, salt og sukker og mer kostfiber enn andre matvarer av samme type er kvalifisert for Nøkkelhullet.

Sunt

Soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker er sunn, asitiskinspirert og perfekt til helgekosen.

Når du velger oppskrifter fra SUNN-kategorien på MatPrat kan du være trygg på at også tilbehøret er sunt. Under lista med ingredienser kan du trykke på Vis næringsberegning for å se hva 1 porsjon av retten gir av kalorier, fett, protein, karbohydrater og jern. Alle oppskrifter i underkategorien  Sunn og rask inneholder under 550 kalorier per porsjon, og er gode valg for hverdagen.

I underkategorien Sunne fristelser har vi tillatt noen flere kalorier fordi disse oppskriftene oftere passer til helg og gjestesituasjoner. Alle oppskriftene inneholder likevel under 650 kalorier per porsjon.

Rundt 1/3 av alle oppskriftene som ligger i SUNN-kategorien er laget med svinekjøtt, så her er det mye å velge mellom!

Passer til alt!

Strimlet svinekjøtt med asiatisk smak servert som Streetfood. Lekkert og fristende!

Svinekjøtt har en mild egensmak, og kan derfor lett tilsettes andre smaker. Sammen med spennende smaker som frisk ingefær, indisk curry paste, kokosmelk, spisskummen, chili, hvitløk eller soyasaus kan det bli mange spennende og moderne retter med svinekjøtt. Under finner du oppskrifter til inspirasjon!

Sist oppdatert: onsdag 18. februar 2015

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 15.07.2024 13:10:39