Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Schnitzel med spinatrisotto

Ingredienser

  • 300 g svineschnitzel (flatbiff av svin i 0,5 cm tynne skiver)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts peppermiks
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 160 g arborioris (risottoris)
  • 200 g frisk spinat eller frossen spinat (halver da mengden)
  • 0,5 ss olje
  • 1 stk. rødløk
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

587 kcal

Energi

15.3 g

Fett

45.7 g

Protein

64.2 g

Karbohydrater

10 mg

Jern

Del

Schnitzel med spinatrisotto

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Risottoris er en rund, uvasket ris med mye stivelse. Stivelsen gjør at risen kan absorbere store mengder væske, og det er all væsken som gir risottoen den store smaken.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 300 g svineschnitzel (flatbiff av svin i 0,5 cm tynne skiver)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts peppermiks
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 160 g arborioris (risottoris)
  • 200 g frisk spinat eller frossen spinat (halver da mengden)
  • 0,5 ss olje
  • 1 stk. rødløk
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

587 kcal

Energi

15.3 g

Fett

45.7 g

Protein

64.2 g

Karbohydrater

10 mg

Jern

Slik gjør du

1. Skyll spinaten og damp den i vann til den faller sammen (trengs ikke ved bruk av frossen spinat). Press ut vannet og kjør den til en puré i en foodprosessor eller med en stavmikser.

2. Finhakk rødløk og hvitløk. Fres det i en gryte med olje til løken er myk. Ha i risottorisen.

3. Hell 1 dl buljong i gryten. Kok opp og rør til risen har absorbert bujongen. Forsett på samme måte med 1 dl buljong av gangen til risen er myk og kremete. Bland inn spinat, basilikum og parmesan på slutten.

4. Krydre schnitzlene med salt og peppermiks. Stek dem i varm panne med olje ca. 1-2 minutt på hver side.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB14 09.02.2023 09:22:43