Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Schnitzel med spinatrisotto

Schnitzel med spinatrisotto

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g svineschnitzel (flatbiff av svin i 0,5 cm tynne skiver)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts peppermiks
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 160 g arborioris (risottoris)
  • 200 g frisk spinat eller frossen spinat (halver da mengden)
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 1 stk. rødløk
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 587 kcal
Fett 15.3 g
Protein 45.7 g
Karbohydrater 64.2 g
Jern 10 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Risottoris er en rund, uvasket ris med mye stivelse. Stivelsen gjør at risen kan absorbere store mengder væske, og det er all væsken som gir risottoen den store smaken.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g svineschnitzel (flatbiff av svin i 0,5 cm tynne skiver)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts peppermiks
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 160 g arborioris (risottoris)
  • 200 g frisk spinat eller frossen spinat (halver da mengden)
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 1 stk. rødløk
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 587 kcal
Fett 15.3 g
Protein 45.7 g
Karbohydrater 64.2 g
Jern 10 mg

Slik gjør du

1. Skyll spinaten og damp den i vann til den faller sammen (trengs ikke ved bruk av frossen spinat). Press ut vannet og kjør den til en puré i en foodprosessor eller med en stavmikser.

2. Finhakk rødløk og hvitløk. Fres det i en gryte med olje til løken er myk. Ha i risottorisen.

3. Hell 1 dl buljong i gryten. Kok opp og rør til risen har absorbert bujongen. Forsett på samme måte med 1 dl buljong av gangen til risen er myk og kremete. Bland inn spinat, basilikum og parmesan på slutten.

4. Krydre schnitzlene med salt og peppermiks. Stek dem i varm panne med olje ca. 1-2 minutt på hver side.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Risotto

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 03:44:33