Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ss malt karri
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 400 g potet i skiver
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 0,25 stk. blomkål i små buketter
  • 5 dl vann
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 100 g frisk spinat
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

316.2kcal

Energi

8.0g

Fett

37.6g

Protein

21.5g

Karbohydrater

3.9mg

Jern

Del

Rask gryte med grønnsaker og svinekjøtt

(3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjappe gryter er fantastiske hverdagshjelpere. Her er en gryte med norsk svinekjøtt i strimler, løk, potet, gulrot og blomkål, toppet med frisk spinat. Enkelt og supergodt!  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ss malt karri
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 400 g potet i skiver
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 0,25 stk. blomkål i små buketter
  • 5 dl vann
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 100 g frisk spinat
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

316.2kcal

Energi

8.0g

Fett

37.6g

Protein

21.5g

Karbohydrater

3.9mg

Jern

Slik gjør du

  1. Tørk svinekjøtt i strimler med litt kjøkkenpapir.
  2. Varm margarin i en gryte og fres karripulver raskt til det begynner å dufte, ca. 10 sekunder. Fres strimler av svinekjøtt, løk og hvitløk i gryten til det endrer farge. Rør hele tiden.
Det lille ekstra? Krydder blir mer aromatisk og vil smake mer om du rister det i en tørr stekepanne eller freser det sammen med stekefettet før andre ingredienser tilsettes.
  1. Tilsett potet, gulrot, blomkål og utblandet buljong. Kok opp. Senk varmen og la gryten småkoke til potet og kjøtt er mørt, ca. 15 minutter.
  2. Riv spinat i grove biter og vend den i gryten rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant