Ingredienser

Marinade:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 båter grovhakket hvitløk
  • 1 ss olje

Syltede rotgrønnsaker:

  • 2 stk. mellomstore søtpotet
  • 1 stk. liten rettich
  • 2 stk. rødbete
  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl vann

Dressing:

  • 0,5 ts sesamolje
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss teriyakisaus

Tilbehør:

  • 0,5 stk. revet kokosnøtt
  • 0,5 pk blandet babybladsalat
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

496,5kcal

Energi

19,1g

Fett

36,92g

Protein

40,37g

Karbohydrater

4,1mg

Jern

Del

Soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker

(4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne asiatiskinspirerte retten med soyamarinert svinefilet og deilige, sprø rotgrønnsaker er perfekt til helgekosen. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Marinade:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 båter grovhakket hvitløk
  • 1 ss olje

Syltede rotgrønnsaker:

  • 2 stk. mellomstore søtpotet
  • 1 stk. liten rettich
  • 2 stk. rødbete
  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl vann

Dressing:

  • 0,5 ts sesamolje
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss teriyakisaus

Tilbehør:

  • 0,5 stk. revet kokosnøtt
  • 0,5 pk blandet babybladsalat
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

496,5kcal

Energi

19,1g

Fett

36,92g

Protein

40,37g

Karbohydrater

4,1mg

Jern

Slik gjør du

  1. Lag en marinade av soyasaus, brunt sukker, hvitløk og olje.
  2. Renskjær svinefileten for eventuelle hinner, og legg kjøttet i marinaden. La det ligge i minimum 30 minutter, men gjerne over natten.
  3. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekpanne. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer.
  4. Sett formen i stekeovn på 125 ºC i ca. 20 minutter til kjernetemperaturen viser 70 ºC. La fileten hvile i minst 10 minutter før du skjærer i den.
Legg gjerne svinefileten på grillen om sommeren. Brun den på direkte varme, og legg den over på indirekte varme for ettergrilling.
  1. Vask og skrell rotgrønnsaker. Skjær dem i tynne skiver ved hjelp av en mandolin eller en ostehøvel.
Rødbete kan sette farge både på hender og utstyr. Bruk gjerne engangshansker og vask utstyret straks du er ferdig.
  1. Kok opp riseddik, sukker og vann, og rør godt til sukkeret er løst opp. Ta laken av kokeplaten og tilsett grønnsakene. Avkjøl.
  2. Bland sesamolje, søt soyasaus og teriyakisaus sammen til en dressing.
  3. Rist revet kokosnøtt raskt i en varm og tørr stekepanne til det får en gyllen farge.
  4. Vask og skyll salat.
  5. Skjær tynne skiver av svinefileten. Legg skivene på et fat med syltede grønnsaker og salat. Hell litt dressing over kjøttet og dryss på ristet kokos rett før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant