Hot curry

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Med rester fra grønnsaksskuffen og et halvt glass rød curry paste kommer du langt! Spe på med litt ekstra hvitløk og ingefær og det du har av kjøtt eller fisk, og du har en spennende, smaksrik middag på få minutter.

Ingredienser

  • 3 dl jasminris
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 stk. purre
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 1 stk. paprika , gjerne ulike farger
  • 50 g sukkererter
  • 2 båt hvitløk
  • 0,5 ss rød curry paste
  • 1 stk. frisk ingefær (ca. 2 cm liten bit)
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ss maisenna
Vis næringsinnhold
Energi
424kcal
Fett
8.5g
Protein
34.7g
Karbohydrater
52.1g
Jern
2.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok ris etter framgangsmåten på pakken.
  2. Skjær grønnsakene i strimler og finhakk ingefær.
  3. Varm oljen i en wok eller stekepanne. Fres kjøtt eller fisk raskt til det endrer farge. Sett til side. 
  4. Varm pannen med litt mer olje og fres curry paste i ca. 1 minutt. Tilsett grønnsaker, ingefær og hvitløk og fres raskt. 
  5. Ha kjøttet i pannen sammen med buljongen. Rør ut maisenna i litt vann og hell det i pannen. Kok opp og smak til med litt salt og pepper.

Server straks sammen med den kokte risen. Litt soyasaus er fint å ha ved siden av.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.