Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gaeng keo wan svinekjøtt i grønn kokoskarri

GAENG KEO WAN - svinekjøtt i grønn kokoskarri

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ss soyaolje
  • 2 ss grønn curry paste
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 100 g hermetiske bambusskudd
  • 50 g galangarot skåret i tynne skiver
  • 1 stk. aubergine
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss sukker
  • 5 stk. kaffirlimeblader rives i små biter
  • 1 stk. stor rød chili skåret i lange strimler
  • 3 ss thaibasilikum
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 877 kcal
Fett 68.7 g
Protein 41.5 g
Karbohydrater 24.6 g
Jern mg mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Thailandsk matkultur er kjent for de mangfoldige, gjerne sterke smakene. Denne gryteretten er intet unntak. Len deg tilbake, lukk øynene og skjenn på smakene. Du vil få en varm følelse med hilsen fra Thailand.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ss soyaolje
  • 2 ss grønn curry paste
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 100 g hermetiske bambusskudd
  • 50 g galangarot skåret i tynne skiver
  • 1 stk. aubergine
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss sukker
  • 5 stk. kaffirlimeblader rives i små biter
  • 1 stk. stor rød chili skåret i lange strimler
  • 3 ss thaibasilikum
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 877 kcal
Fett 68.7 g
Protein 41.5 g
Karbohydrater 24.6 g
Jern mg mg

Slik gjør du

  1. Fres curry paste raskt i olje og tilsett kokosmelk i flere omganger. Den skal kokes ned til en tjukk og fyldig grønn saus. Dette tar ca 10 minutter.
  2. Tilsett kjøtt og vann og la det småkoke i 5 minutter før du har i bambus, galangarot og aubergine. La det koke videre i 5 minutter til.
  3. Tilsett fiskesaus og sukker og la koke ytterligere 5 minutter.
  4. Trekk pannen til siden og ha i chili, kaffirlimeblader og basilikum.

Server med ris eller nudler.

Du får kjøpt galangarot, kaffirlimeblader og thaibasilikum og i asiatiske matbutikker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 18.04.2024 02:17:10