Thailandsk oksehalesuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Ikke noe varmer så godt som en god suppe. Denne er proppfull av spennende smak. Den tar litt tid å lage, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.

Ingredienser

  • 1 kg oksehale
  • 2 ss olje
  • 1 stk hakket løk
  • 5 båt hakket hvitløk
  • 3 stk rød chili med frø, hakket
  • 1 stk sitron (kun saften)
  • 1 stk lime (kun saften)
  • 112 ss sukker
  • 1 stk stilk, knust sitrongress
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 ss tomatpuré
  • 112 l kjøttbuljong (utblandet) eller kjøttkraft
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 stk grønn squash i strimler
  • 1 stk rød paprika i strimler
  • 2 ss hakket, frisk koriander

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta.
  2. Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. Legg i sitrongresset, lime- og sitronsaft og sukker, vend godt sammen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og buljong/kraft.
  3. Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra bena.
  4. Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften tilside så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften.
  5. Ha så kjøttet tilbake i suppa, og tilsett paprika, squash og galangalrot/ingefær. La suppen småkoke i 15-20 minutter.
  6. Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander.

Suppen skal være litt "skarp" og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl (per 4 porsjoner) kokosmelk for å runde av smaken.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.