Massaman curry

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En spennende thailandsk rett med smak av både salt og syrlig. Her har vi brukt svinekjøtt, men kylling fungerer også godt.

Ingredienser

Currypaste:

  • 1 ss salt
  • 1 ss grovhakket sitrongress
  • 2 stk løk
  • 2 ss ristede korianderfrø
  • 1 ss galangarot
  • 5 stk tørkede rød chili
  • thailandsk 10 båt hvitløk eller fire båter vanlig hvitløk
  • 1 ss ristede spisskummenfrø
  • 1 ss korianderrot
  • 1 ss rekepasta

Curry:

  • 5 stk potet
  • 5 dl kokosmelk
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 212 dl kokoskrem
  • 2 ss ristede usaltede peanøtter eller cashewnøtter
  • 3 ss tamarindsaus
  • 5 stk små løk i tynne skiver
  • 3 stk laurbærblad
  • 5 stk ristet hel kardemomme
  • 1 stk hel kanel
  • 12 ss kaffirlimeblader
  • 3 ss palmesukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 3 ss massaman curry paste

Slik gjør du

  1. Skrell og kutt potetene i biter, og kok de nesten møre i en kjele vann. Sil av vannet og sett de til side når de er klare.
  2. Fjern frøene i chilien og legg de i vann i ca. 10 minutter.
    Du får kjøpt tørkede chili, palmesukker og thai hvitløk i asiatiske matbutikker. Palmesukker kan erstattes av brunt sukker om du ikke får tak i.
  3. Finhakk galangal, sitrongress, koriander-rot, hvitløk og løk.
    Pass på at du fjerner nok av skallet rundt sitrongresset, slik at du sitter igjen med den myke kjernen.
  4. Rist korianderfrø og cumminfrø raskt i en tørr panne.
  5. Bland de tørre krydderne, chili og salt godt i en morter. Tilsett galangal, sitrongress, og koriander-rot, og bank videre i morteren. Bank så inn løk og hvitløk før du tilsetter resten av ingrediensene. Dette skal blandes til en fin pasta.
    Hvis du ikke har en morter så kan du blande sammen pastaen i en food-prosessor, men pasten kan få en litt annen konsistens enn i morter.
  6. Del svinekjøttet i biter og la det småkoke i kokosmelken til den er ferdig kokt, sett så kjelen til side.
  7. Stek currypastaen i en stekepanne sammen med litt olje. Tilsett kokoskrem i en stekepanne over middels varme, til oljen legger seg på overflaten.
  8. Ha kokoskremen over i kjelen med svinekjøttet.
  9. Ha peanøtter, palmesukker, fish sauce, tamarind juice i kjelen.
  10. Rør inn løk, poteter, laurbærblad, ristet kardemomme og kanelstang. Småkokes til det tykner litt. Kutt kaffirlimeblader i tynne strimler og bland i helt tilslutt.
    Currypaste holder seg opptil to uker i kjøleskap, så den kan lages en stund før du skal bruke den for å spare tid.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.