Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Massaman curry med svin

Massaman curry

Ingredienser

porsjoner

Curry

  • 5 stk. potet
  • 5 dl kokosmelk
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2,5 dl kokoskrem
  • 3 ss massaman curry paste
  • 2 ss ristede usaltede peanøtter eller cashewnøtter
  • 3 ss tamarindsaus
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 3 ss palmesukker
  • 5 stk. små løk i tynne skiver
  • 3 stk. laurbærblad
  • 5 stk. ristet hel kardemomme
  • 1 stk. hel kanel
  • 0,5 ss kaffirlimeblader

Currypasta

  • 5 stk. tørkede rød chili
  • 1 ss galangarot
  • 0,5 stk. sitrongress
  • 1 ss korianderrot
  • 2 stk. løk
  • 10 båter thai- hvitløk (eller 4 båter vanlig hvitløk)
  • 2 ss ristede korianderfrø
  • 1 ss ristede spisskummenfrø
  • 1 ss salt
  • 1 ss rekepasta

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Massaman curry er en spennende thailandsk gryte med smak av både salt og syrlig. Her har vi brukt svinekjøtt, men kylling fungerer også godt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Curry

  • 5 stk. potet
  • 5 dl kokosmelk
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2,5 dl kokoskrem
  • 3 ss massaman curry paste
  • 2 ss ristede usaltede peanøtter eller cashewnøtter
  • 3 ss tamarindsaus
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 3 ss palmesukker
  • 5 stk. små løk i tynne skiver
  • 3 stk. laurbærblad
  • 5 stk. ristet hel kardemomme
  • 1 stk. hel kanel
  • 0,5 ss kaffirlimeblader

Currypasta

  • 5 stk. tørkede rød chili
  • 1 ss galangarot
  • 0,5 stk. sitrongress
  • 1 ss korianderrot
  • 2 stk. løk
  • 10 båter thai- hvitløk (eller 4 båter vanlig hvitløk)
  • 2 ss ristede korianderfrø
  • 1 ss ristede spisskummenfrø
  • 1 ss salt
  • 1 ss rekepasta

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Currypaste holder seg opptil to uker i kjøleskap, så den kan lages en stund før du skal bruke den for å spare tid.
Du får kjøpt tørkede chili, palmesukker, thai hvitløk og galangarot i asiatiske matbutikker. Palmesukker kan erstattes av brunt sukker om du ikke får tak i.
Pass på at du fjerner nok av skallet rundt sitrongresset, slik at du sitter igjen med den myke kjernen.
Hvis du ikke har en morter så kan du blande sammen pastaen i en foodprosessor, men pasten kan få en litt annen konsistens enn i morter.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB11 20.07.2025 20:32:44