Velg meny til tapas: Enkel, utvidet eller luksus-variant

Vi har satt opp tre forslag til tapasmenyer for deg. Den første er enkel, den andre er litt mer avansert, mens den siste har et lite snev av luksus.

Flere og flere velger å servere tapas til fest. Og det er jo ikke så merkelig – tapas er både enkelt og godt, og mange tapasretter kan forberedes i god tid. Dessuten er det sosialt å kunne gå litt til og fra maten, og det er alltid noe for enhver smak på tapasbordet!

Det enkle tapasbordet

Det aller enkleste – men også ofte det dyreste – er å kjøpe ferdige tapas. En løsning på det kan være å kombinere de ferdige rettene med noe hjemmelaget, for å få en personlig vri på tapasbordet.  Her får du tips til hvordan du kan imponere gjestene med enkle grep

Kjøp ferdige kjøttboller og lag en enkel tomatsaus bollene kan varmes i.

Lag aïoli av ferdig majones og bland inn finhakket hvitløk.

Kjøp baguette eller focaccia og varm brødet i stekeovnen før gjestene kommer.

Legg opp tynne skiver god skinke, pølse og ost på et fat sammen med oliven og en skål olivenolje.

Del poteter i båter og stek dem gylne i ovnen. Krydre med urter, salt og pepper.

Bruk noe av baguetten til å lage bruschetta. De kan forberedes i god tid, og legges opp når gjestene kommer.

Stort mer skal ikke til for et enkelt tapasbord, som lett kan utvides med enda flere retter. Gjør festen til et spleiselag, og be gjestene ta med et bidrag hver – de aller fleste bidrar gjerne!

 

Det utvidede tapasbordet

Vil du utvide det enkle tapasbordet til å bli mer innholdsrikt og spennende kan du spe på med 3-4 retter til, og lage både kjøttboller og aïoli fra bunnen. Og hvorfor ikke gi tapasen en liten asiatisk vri? Suppler de tradisjonelle tapasrettene med lette, spicy, smakfulle retter som vårrullerog en spennende dipp, soyamarinert kylling og en deilig reke- og mangosalat.

 

Tapas med litt luksus

Skal du virkelig slå på stortromma er det bare å fråtse i lekre råvarer og smaker. Ta utgangspunkt i «grunnpakka» og bygg på med lekre retter som for eksempel gratinerte østers eller pepperkrabbe. Klippfiskboller er også en deilig rett fra havet. Kjøttretter som tapasribbe med sviskepure, spicy lammespyd eller dadler med bacon er også sikre vinnere. Pai kan lages i mange varianter, og til tapasbord passer spekematpai godt.

Se vår samleside med tapas for flere tips og ideer til tapasmenyen.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.