Hjemmelaget tomatsaus Kategori Rask Vanskelighetsgrad Enkel Tid Under 20 min Sausen er super som pizzasaus, som pastasaus, og kan bli til en deilig, hjemmelaget tomatsuppe som kan serveres med halve egg. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 2Kommentarer Ingredienser Porsjoner 1 stk løk 2 båt hvitløk 2 ss olivenolje 1 boks hakkede hermetiske tomater 1 ss tomatpuré eller ketchup 2 ts sukker (sløyfes hvis du bruker ketchup) Slik gjør du 1. Finhakk løk og hvitløk, og fres det mykt og blankt i olje. 2. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. La sausen småkoke så lenge du har tid, og smak den til med sukker, salt og pepper. Tynn eventuelt sausen med litt vann, hvis den blir for tykk. Bruk gjerne stavmikser for å få den helt glatt. Når tomatsausen lages av en boks hermetiske tomater blir det 1/2 liter ferdig saus. Oppbevar sausen i kjøleskapet – den er holdbar i ca. 1 uke. Sausen er super på pizza, til pasta, og tilsetter du 3-4 dl vann og 1 hønsebuljongterning blir den til en deilig, hjemmelaget tomatsuppe. Server den rykende varm, med halve, hardkokte egg i. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.