Hjemmelaget tomatsaus

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Sausen er super på pizza, til pasta, og kan bli til en deilig, hjemmelaget tomatsuppe som kan serveres med halve egg.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré eller ketchup
  • 2 ts sukker (sløyfes hvis du bruker ketchup)

salt og kvernet pepper

  • 12 ss tørket oregano

evt. litt vann

Slik gjør du

1. Finhakk løk og hvitløk, og fres det mykt og blankt i olje.

2. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. La sausen småkoke så lenge du har tid, og smak den til med sukker, salt og pepper. Tynn eventuelt sausen med litt vann, hvis den blir for tykk. Bruk gjerne stavmikser for å få den helt glatt.

Når tomatsausen lages av en boks hermetiske tomater blir det 1/2 liter ferdig saus. Oppbevar sausen i kjøleskapet – den er holdbar i ca. 1 uke.

 

Sausen er super på pizza, til pasta, og tilsetter du 3-4 dl vann og 1 hønsebuljongterning blir den til en deilig, hjemmelaget tomatsuppe. Server den rykende varm, med halve, hardkokte egg i.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.