Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tapasribbe med sviskepuré

Tapasribbe med sviskepuré

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g stekt ribbe

Sviskepuré:

  • 15 stk. svisker
  • 4 ss hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss frisk basilikum
  • 1 ts honning
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du ribberester er dette en perfekt rett å lage. Den deilige sviskepuréen gir ribba en ekstra god smak. Retten passer godt på et tapasbord i romjula, eller hvis du vil kose deg med noe godt til kvelds. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g stekt ribbe

Sviskepuré:

  • 15 stk. svisker
  • 4 ss hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss frisk basilikum
  • 1 ts honning
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

1. Skjær av svor og bein på ribba, del den i små porsjonsstykker.

2. Kjør svisker, hermetisk tomat, basilikum og honning til puré med en stavmikser/foodprosessor, smak til med salt og pepper.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

3. Smør sviskepuré på ribbestykkene og legg dem i en ildfast form. Sett formen i ovnen og stek på 200 ºC i 20-30 minutter.

Sett et fat med ribbestykkene på et tapasbord, eller spis dem som en koserett med for eksempel en salat med eple- og selleri. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB12 21.06.2024 20:36:28