Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 200 g hodekål
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk. gulrot
  • 3 ss søt chilisaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 12 blader filodeig
  • 3 ss rapsolje til pensling

vann til "liming"

Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

550kcal

Energi

16.4g

Fett

22g

Protein

55.7g

Karbohydrater

2.8mg

Jern

Del

Vårruller

(18)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vårruller er enkelt og supergodt, og med denne oppskriften er det til og med sunt. Lær deg teknikken og eksperimenter med ulike smakskombinasjoner. Inviter venner og familie til et vårrull-verksted, så kan du lage en stor porsjon å ha på lur i fryseren.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 200 g hodekål
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk. gulrot
  • 3 ss søt chilisaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 12 blader filodeig
  • 3 ss rapsolje til pensling

vann til "liming"

Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

550kcal

Energi

16.4g

Fett

22g

Protein

55.7g

Karbohydrater

2.8mg

Jern

Slik gjør du

  1. Finhakk løk, strimle kålen fint og riv gulrot på et rivjern.
  2. Fres løk i litt olje til den er blank i en gryte. Tilsett strimlet hodekål og stek til den er myk, ca. 3 minutter. Bland i revne gulrøtter, soyasaus, fiskesaus og søt chilisaus.
  3. Ha olje i en varm stekepanne og stek kyllingkjøttdeigen i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter.
  4. Bland inn grønnsakene. Avkjøl kjøtt- og grønnsaksblandingen.
  5. Legg et vårrullflak på arbeidsbenken (kutt evt filodeigen til i kvadrater à 25 x 25 cm) med en av spissene vendt mot deg.
  6. Fordel 1-2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann. Gjenta med resten av flakene og fyllet.
  7. Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir.
  8. Pensle vårrullene godt med olje. Sett stekebrettet midt i ovnen på 225 °C og stek i ca. 10 minutter til vårrullene er gylne og litt sprø.

Server med ris, salat og litt ananassalsa.

Vårruller

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2022 00:49:33