Vårruller

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Vårruller er enkelt, billig og supergodt, og med denne oppskriften er det til og med sunt. Lær deg teknikken og eksperimenter med ulike smakskombinasjoner. Kanskje du til og med kan invitere venner til et hyggelig vårrull-verksted?

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 200 g hodekål
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk. gulrot
  • 3 ss søt chilisaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 12 blader filodeig
  • 3 ss rapsolje til pensling

vann til "liming"

Vis næringsinnhold
Energi
550kcal
Fett
16.4g
Protein
22g
Karbohydrater
55.7g
Jern
2.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Finhakk løk, strimle kålen fint og riv gulrot på et rivjern.
  2. Fres løk i litt olje til den er blank i en gryte. Tilsett strimlet hodekål og stek til den er myk, ca. 3 minutter. Bland i revne gulrøtter, soyasaus, fiskesaus og søt chilisaus.
  3. Ha olje i en varm stekepanne og stek kyllingkjøttdeigen i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter.
  4. Bland inn grønnsakene. Avkjøl kjøtt- og grønnsaksblandingen.
  5. Legg et vårrullflak på arbeidsbenken (kutt evt filodeigen til i kvadrater à 25 x 25 cm) med en av spissene vendt mot deg.
  6. Fordel 1-2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann. Gjenta med resten av flakene og fyllet.
  7. Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir.
  8. Pensle vårrullene godt med olje. Sett stekebrettet midt i ovnen på 225 °C og stek i ca. 10 minutter til vårrullene er gylne og litt sprø.

Server med ris, salat og litt ananassalsa.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.