Krydrede kjøttboller i tomatsaus

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lag dine egne kyllingkjøttboller med god kryddersmak og server i tomatsaus.

Ingredienser

Kjøttboller:

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 12 stk sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss strøkavring
  • 1 ts malt koriander
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 14 ts malt kanel
  • 1 stk egg
  • 2 ss olivenolje til steking

Tomatsaus:

  • 12 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 12 stk hønsebuljongterning
  • ca. 1 ts sukker
  • 14 ts kajennepepper

Slik gjør du

  1. Kna kjøttdeigen seig med salt. Finhakk løk og hvitløk, og bland inn i kjøttdeigen sammen med strøkavring, malt koriander, revet muskatnøtt, malt spisskummen, malt kanel og egg. 
  2. Form små boller med teskje og stek dem i olje på middels varme til de er gylne.
  3. Finhakk løk og hvitløk og fres den i olje til den er blank og myk. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, vann og hønsebuljong. Kok sausen i ca. 15 minutter. Smak til med sukker og kajennepepper, eventuelt litt salt. 
  4. Hell sausen over kjøttbollene, og strø hakkede friske urter på toppen.

Du kan også lage kjempegode kjøttboller med svinekjøttdeig.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.