Ingredienser

  • 400 g grønne linser
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød paprika
  • 2,5 dl valnøttkjerner

Dressing:

  • 4 ss balsamicoeddik
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ss sennep
  • 1 ss tørket oregano
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

610kcal

Energi

27g

Fett

30g

Protein

54g

Karbohydrater

13mg

Jern

Del

Gresk linsesalat med valnøtter

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Linser finnes i mange farger, og kan varieres på uendelig mange måter. Denne greske linsesalaten med valnøtter er deilig og mettende hverdagsmat med spennende smak. Bruk restene som lunsj neste dag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g grønne linser
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød paprika
  • 2,5 dl valnøttkjerner

Dressing:

  • 4 ss balsamicoeddik
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ss sennep
  • 1 ss tørket oregano
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

610kcal

Energi

27g

Fett

30g

Protein

54g

Karbohydrater

13mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skyll linsene i et dørslag og hell dem over i en kjele. Hell på nok vann til at det står ca. 1 cm over linsene. Tilsett laurbærblad og hvitløk. Kok opp og la linsene koke til de er møre, men ikke overkokte. Hell av vannet og avkjøl.
  2. Finhakk selleri, løk og paprika, og grovhakk valnøtter.
  3. Hell linsene i en bolle og bland med de hakkede grønnsakene og nøttene.
  4. Visp sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten. Bland godt og smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille. Server kald.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant