Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pastasalat med karrikylling 1

Strengt tatt er pasta den eneste ingrediensen som alltid må være i en pastasalat, men hvilken type pasta du bruker kan du velge selv. Det kan være fusilli (pastaskruer), penne (pastarør med skrå snitt), rigatoni (pastarør med rette snitt), farfalle (sommerfuglpasta), linguine (flat spagetti) eller helt vanlig makaroni. Velger du tricolore, pasta i tre farger, får du en ekstra fargerik pastasalat.

Pastasalater med kjøtt, fisk eller vegetar

I likhet med pasta finnes det også mange typer nudler. Eggnudler minner mye om pasta, og brukes ofte i wok. Risnudler kjenner vi både fra pad thai, pho og vårruller. Ramen nudler brukes i den velkjente ramen-suppen. Soba er bokhvetenudler. De er ofte beige eller litt brunaktige på farge, og ypperlige å bruke i salat. Udon er tykke, og brukes ofte i supper eller andre retter hvor nudlene trekker til seg smak. Glassnudler brukes blant annet i vårruller. Risnudler og glassnudler (av mungbønner) er glutenfrie.

Gode dressinger som passer til pasta- og nudelsalater

Salater