Couscoussalat med lammekjøtt

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Couscoussalat med aprikos, granateple, appelsin og honning passer ypperlig til revet kjøtt fra lammeskank. Den kan du enten kjøpe ferdig tilberedt eller tilberede den selv. Har du rester av kjøtt kan det også brukes.

Ingredienser

Couscoussalat:

  • 2 dl vann
  • 1 stk buljongterning
  • 2 dl couscous
  • 2 ss hakket tørket aprikos
  • 2 ss hakkede tørkede tranebær
  • 1 stk ferdig stekt lammeskank
  • 1 stk granateple
  • 2 ss hakket bladpersille

Honning- og appelsindressing:

  • saften av 1 stk appelsin
  • 4 ss honning

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, buljongterning, margarin, tørket frukt og nøtter. Ta kjelen bort fra platen og hell i couscous. La det svelle i 5 minutter under lokk. Rør godt før servering, slik at den blir luftig og klar.
  2. Riv kjøttet i mindre biter. Hvis kjøttet er kaldt, kan du varme det litt opp i ovn eller i en stekepanne. 
  3. Visp lett sammen presset appelsinsaft og honning til en dressing.
  4. Vend sammen couscous, kjøtt, dressing, granateplekjerner og persille til en salat.
I denne retten kan du også bruke lammeskav, som du freser i en varm gryte i flere omganger.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.