Bulgursalat med kyllingfilet

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Bulgur er knuste hvetekorn som bare skal bløtlegges i kokende vann noen minutter før de er ferdige til bruk. Servert med saftig kyllingfilet, oliven, soltørket tomat og urter blir dette en deilig hverdagsmiddag.

Ingredienser

  • 200 g bulgur
  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 ss margarin til steking
  • 1 stk fennikel
  • 6 stk vårløk
  • 5 stk soltørkede tomater i olje
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • 10 stk sorte oliven
  • 2 ss virgin olivenolje
  • 30 g hasselnøtter ristet i panne
Vis næringsinnhold
Energi
548kcal
Fett
20.8g
Protein
53g
Karbohydrater
31g
Jern
3.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Tilbered bulgur som anvist på pakken. Avkjøl.
  2. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.

  1. Skjær fenikkel og vårløk i tynne skiver, og finhakk solørket tomat og bladpersille. Bland alle ingredienser, unntatt kyllingen, i en bolle.

Legg opp på tallerken sammen med kyllingfilet. Ro ned og nyt.

Når du skal riste hasselnøtter i panne steker du dem i en tørr stekepanne til de er gylne, eller til skallet begynner å sprekke opp. Husk å riste på pannen slik at nøttene blir jevnt stekt. Gni dem i et tørt kjøkkenhåndkle etterpå, slik at skallet løsner.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.