Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salat med reinsdyr og linser

Salat med reinsdyr og linser

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g belugalinser
  • 1 stk. rødløk
  • 600 g flatbiff av reinsdyr (1 pose)
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 1 dl grovhakkede valnøttkjerner

Tyttebærvinaigrette:

  • 2 ss tyttebærsyltetøy
  • 2 ts dijonsennep
  • 4 ss eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje
  • 0,25 ts kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 541 kcal
Fett 29 g
Protein 43 g
Karbohydrater 22 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En frisk og mettende salat med tynne skiver av reinsdyrkjøtt og en syrlig tyttebærdressing. Passer godt både som selvstendig rett eller som et spennende innslag på en buffet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g belugalinser
  • 1 stk. rødløk
  • 600 g flatbiff av reinsdyr (1 pose)
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 1 dl grovhakkede valnøttkjerner

Tyttebærvinaigrette:

  • 2 ss tyttebærsyltetøy
  • 2 ts dijonsennep
  • 4 ss eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje
  • 0,25 ts kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 541 kcal
Fett 29 g
Protein 43 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Her kan du godt bruke rester av reinsdyrstek, mørbrad eller filet, og kjøttet kan gjerne legges kaldt på salaten.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 25.04.2025 20:56:38