Grillet reinsdyr med gresskarhummus

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Mørbrad eller flatbiff av reinsdyr egner seg godt til grilling, og er flotte å lage grillspyd av. Her serverer vi grillspydene med hjemmebakte yoghurtlefser og gresskarhummus. Skikkelig kosemat!

Ingredienser

  • 600 g mørbrad eller flatbiff av reinsdyr
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Til servering:

  • 100 g grønnkål
  • 1 ss olje
  • 1 stk granateple
  • 4 ss ristede hasselnøtter

Gresskarhummus:

  • 600 g gresskar
  • 1 pk hermetiske kikerter (á 380 g)
  • 3 ss tahini
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss paprikapulver
  • ¼ ts malt spisskummen
  • ½ ts malt koriander
  • 1 stk saft av ca. sitron

Yoghurtlefser:

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Forbered hummusen: skrell gresskar og skjær det i grove biter. Legg bitene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olje og krydre med litt salt og pepper. Stek gresskarbitene i ovn på 180 °C til de er møre, ca.15 minutter. 
  2. Lag lefser: bland yoghurt, det meste av hvetemelet og salt i en arbeidsbolle og arbeid det sammen til en myk, men ikke klebrig deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
  3. Del deigen i fire like store deler. Dryss mel på benken og kjevle ut runde lefser så tynt som mulig.
  4. Stek én og én lefse på takke eller i tørr stekepanne. Snu lefsene når de begynner å få brune flekker og stek ferdig på andre siden. Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle.
  5. Kjør bakt gresskar, godt avrente kikerter, tahin, olje, sitronsaft og krydder raskt sammen i en food-prosessor. Smak eventuelt til med litt mer sitronsaft og salt og pepper. Ha hummusen i en vid skål. Bruk en skje for å gjøre den litt flat på toppen, og drypp gjerne litt olje over, eventuelt også litt paprikapulver som pynt. 
  6. Skjær kjøttet i store terninger (ca. 3x5 cm) og tre dem på grillspyd. Krydre med salt og pepper, og grill spydene på direkte varme i 2-3 minutter. Snu dem ofte slik at de får en jevn steking og farge. Legg dem over på indirekte varme, og grill til de er ferdig, 2-3 minutter. Du kan også steke kjøttet i en grillpanne eller vanlig stekepanne. 
  7. Rens grønnkål fri for stilker og ha den i en bolle. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Masser grønnkålen med hendene slik at den faller litt sammen.
  8. Rens granateple, og server over eller ved siden av grønnkålen. 

Topp yoghurtlefsene med gresskarhummus, grillspyd, grønnkål og dryss gjerne over noen grovhakkede ristede hasselnøtter. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.