Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brasilianske grillspyd med biff

Brasilianske grillspyd med biff

Ingredienser

porsjoner

Grillsaus:

  • 1 dl ketchup
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss pulverkaffe
  • 1 ts malt kajennepepper
  • 1 ts malt koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 4 ss solsikkeolje
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Bønne- og yoghurtdipp:

  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 0,5 stk. hakket løk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk mynte
  • 100 g gresk yoghurt eller yoghurt naturell
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 431 kcal
Fett 17 g
Protein 51 g
Karbohydrater 17 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Espetinhos er brasiliansk for grillspyd. Store biter av storfe- eller kyllingkjøtt på spyd grilles til perfeksjon og serveres som de er, eller med en god saus. Vi griller våre biff-espetinhos av norsk storfekjøtt, uten annet krydder enn salt, og serverer dem med en kraftig grillsaus og en mild bønne- og yoghurtdipp.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Grillsaus:

  • 1 dl ketchup
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss pulverkaffe
  • 1 ts malt kajennepepper
  • 1 ts malt koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 4 ss solsikkeolje
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Bønne- og yoghurtdipp:

  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 0,5 stk. hakket løk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk mynte
  • 100 g gresk yoghurt eller yoghurt naturell
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 431 kcal
Fett 17 g
Protein 51 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bruker du grillspyd av tre, kan det være lurt å bruke to på hvert spyd, slik at de blir mer stabile og lettere å snu på grillen.

I Brasil fleiper de med at espetinhos enkelte steder er laget med “filet de meow” – et kjøttslag som definitivt ikke selges i Norge…. Andre varianter kan være med pølser, sjømat eller queijo coalho, en ost som tåler å bli grillet uten å smelte.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB15 11.11.2024 08:04:44