Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
GRILLSPYD MED GRØNNSAKER

Grillspyd med grønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. potet , gjerne nypotet
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. oransje paprika
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. rødløk
  • 250 g cherrytomat
  • 1 pk frisk babymais
  • 8 stk. frisk sjampinjong
  • 8 stk. jalapeño
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 båter finhakket hvitløk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med grønnsaksbiter på spyd har du mulighet til å leke deg med masse farger og smaker, og sette sammen yndlingsgrønnsakene til hver enkelt. Bruk fantasien og varier med det som er best akkurat nå. Spydene er supre både som middag til vegetarianere og som tilbehør til alt annet som kan grilles.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. potet , gjerne nypotet
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. oransje paprika
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. rødløk
  • 250 g cherrytomat
  • 1 pk frisk babymais
  • 8 stk. frisk sjampinjong
  • 8 stk. jalapeño
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 båter finhakket hvitløk

Slik gjør du

  1. Bruker du trespyd, så legg dem i bløt i kaldt vann. Beregn to spyd per porsjon.
  2. Børst potetene godt og kok dem 8-10 minutter.
  3. Skjær paprika, squash, aubergine og løk i jevnstore biter.
  4. Bland poteter og alle grønnsakene i en bolle. Rør sammen olje, eddik og hvitløk. Tilsett litt salt og pepper etter smak. Hell dressingen over grønnsakene og bland godt med hendene (dette kan godt gjøres et par timer før du begynner å grille).
  5. Træ grønnsakene på grillspyd – gjerne etter farge, slik at du får en regnbue-effekt.
  6. Grill spydene på middels varme til de begynner å få fin farge, ca 5-7 minutter på hver side. Server med en gang.
Bytt gjerne ut med andre grønnsaker enn det vi har foreslått. Velg faste grønnsaker til grilling, og varier etter personlig smak og tilgjengelighet. Eller sett fram skåler med ulike grønnsaker, slik at alle kan lage sitt favorittspyd. Resten av grønnsakene kan du pakke inn i litt aluminiumsfolie og bake på grillen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 09:22:13