Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flatbiff av rein med betesalat - alternativ 2

Flatbiff av rein med betesalat

Ingredienser

porsjoner

Betesalat:

  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. gulbete
  • 1 stk. polkabete
  • 1 stk. syrlig eple
  • 1 stk. rødbete
  • 3 ss grovhakket frisk mynte

Dressing til betesalat:

  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss nøytral nøytral olje
  • 1 ss honning

  • 6 stk. tynnbrød
  • 1 ss smør eller margarin til steking
  • 1 pk mascarpone, kremost naturell eller snøfrisk
  • 2 ts grovkvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig og mør flatbiff av rein servert sammen med en frisk betesalat, syrlig kremost og sprøtt tynnbrød. En perfekt, deilig liten rett til tapasbordet, eller når du bare skal kose deg.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Betesalat:

  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. gulbete
  • 1 stk. polkabete
  • 1 stk. syrlig eple
  • 1 stk. rødbete
  • 3 ss grovhakket frisk mynte

Dressing til betesalat:

  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss nøytral nøytral olje
  • 1 ss honning

  • 6 stk. tynnbrød
  • 1 ss smør eller margarin til steking
  • 1 pk mascarpone, kremost naturell eller snøfrisk
  • 2 ts grovkvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til den får en gyllen farge, og legg den over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C i ca. 20 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det.
Flatbiffen er lite stekt når kjøttet har en kjernetemperatur på 53-55 °C, er medium stekt på 60 °C, medium pluss ved 65-70 °C og er gjennomstekt på 76 °C.
  1. Skrell beter og kutt dem i tynne strimler. Bruk gjerne et juliennejern, eller en mandolin til jobben. Kutt rødbete til slutt slik at ikke alt annet tar farge av rødbeten. 
  2. Bland sammen eddik, olje og honning til en syrlig dressing. Smak til med litt salt, og eventuelt litt mer honning dersom ønskelig.  
  3. Bruk en utstikker eller noe annet som egner seg, og stikk ut små sirkler av tynnbrød. Stek raskt sirklene med brød i en varm stekepanne med smør, slik at de blir crispy og sprø. Legg dem på et ark kjøkkenpapir slik at fettet renner av.
  4. Bland nykvernet pepper i mascarpone eller kremost.  
  5. Vend forsiktig grønnsaksstrimlene sammen med finhakket mynte og dressingen. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. 
  6. Anrett de stekte tynnbrødene på et stort fat og legg på betesalat og kjøtt rett før servering. Smør eventuelt litt mascarpone eller kremost på brødene før du legger på betesalat eller server pepperosten ved siden av. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 19:18:29