Sørafrikanske kyllingspyd (Sosaties)

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

I Sør-Afrika kaller man grillspyd for sosaties. Eddik i marinaden, kylling, aprikos og sterke krydder er en typisk kombinasjon som er mye brukt i det sørafrikanske kjøkken. 

Ingredienser

  • 500 g kylling lårfilet i biter
  • 24 stk. tørket aprikos
  • 6 ss hvitvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts brunt sukker
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts karri

Slik gjør du

  1. Tre kyllingbiter og aprikos på spydene.
  2. Bland sammen eddik, olivenolje, sukker, spisskummen, koriander og karri. Dekk spydene med marinaden og la dem ligge minst to timer slik. Gjerne over natten.
  3. Grill spydene til kyllingbitene er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side

Server med ris med løk og ferskenchutney. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie