Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sørafrikanske kyllingspyd (Sosaties)

Sørafrikanske kyllingspyd (Sosaties)

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kylling lårfilet i biter
  • 24 stk. tørket aprikos
  • 6 ss hvitvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts brunt sukker
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts karri
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

I Sør-Afrika kaller man grillspyd for sosaties. Eddik i marinaden, kylling, aprikos og sterke krydder er en typisk kombinasjon som er mye brukt i det sørafrikanske kjøkken. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kylling lårfilet i biter
  • 24 stk. tørket aprikos
  • 6 ss hvitvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts brunt sukker
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts karri

Slik gjør du

  1. Tre kyllingbiter og aprikos på spydene.
  2. Bland sammen eddik, olivenolje, sukker, spisskummen, koriander og karri. Dekk spydene med marinaden og la dem ligge minst to timer slik. Gjerne over natten.
  3. Grill spydene til kyllingbitene er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side

Server med ris med løk og ferskenchutney. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 19:06:02