Grillspyd med sopp

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Marinert sopp er knallgodt tilbehør til grillmaten, enten det er kjøtt, fisk eller grønnsaker som ligger over varmen.

Ingredienser

  • 500 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1,5 ss soyasaus eller tamari
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Legg grillspyd av tre i vann. Beregn 2 grillspyd per porsjon.
  2. Del store sopp i to og børst vekk eventuelle jordrester. Ha all soppen i en bolle.
  3. Rør sammen balsamicoeddik, soyasaus, finhakket hvitløk, timian og olivenolje. Gni soppen forsiktig inn med blandingen.
  4. Tre soppen på grillspyd og grill spydene i 3-4 minutter på hver side, til de har fått fin farge.
Varier smaken ved å bruke andre urter som for eksempel oregano eller rosmarin, eller dryss over litt chili.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie